Kuvassa henkilö pitelee sylissään vauvaa, jota lääkäri hoitaa.
Kuva:
Dominic Chavez
World Bank

Kehitysyhteistyö

Kehitysyhteistyöllä parannetaan maailman köyhimpien ihmisten elämän edellytyksiä. Fingo vaikuttaa sen puolesta, että rikkaat maat kantavat vastuuta ja rakentavat reilumpaa maailmaa laadukkaalla kehitysyhteistyöllä.

Elämme äärimmäisen eriarvoisuuden maailmassa, jossa miljoonilta ihmisiltä edelleen puuttuvat ihmisarvoisen elämän edellytykset. Kehitysyhteistyö toimii näiden ihmisten hyväksi, siellä missä tarve on suurin. Järjestöjen, valtioiden, kansalaisten ja yritysten yhdessä tekemä työ ponnistaa paikallisista tarpeista, tukee muutoksentekijöitä ja parantaa konkreettisesti miljoonien ihmisten elämää.

Laadukas kehitysyhteistyö on toimiva tapa tukea ihmisoikeuksien toteutumista ja parantaa köyhimpien maiden ihmisten mahdollisuuksia kohentaa itse elinolojaan. Ilman sitä maailma olisi huomattavasti synkempi paikka kaikkein köyhimmässä ja heikoimmassa asemassa eläville. Kehitysyhteistyö ei kuitenkaan yksin poista köyhyyttä ja eriarvoisuutta: sen osuus on vain noin 0,3 prosenttia kehitysrahoitusta antavien maiden bruttokansantulosta. Myös muussa päätöksenteossa, kuten ilmasto-, kauppa- ja veropolitiikassa, on otettava huomioon kehittyvien maiden asema.

Fingo puolustaa aktiivisesti kehitysyhteistyön tilaa Suomessa ja kansainvälisesti. Vaadimme suomalaispäättäjiltä laadukasta kehityspolitiikkaa ja kehitysvaikutusten huomioimista kaikessa päätöksenteossa. Hyvinvoinnin epätasainen jakautuminen ei ole luonnonlaki vaan ihmisen toiminnan tulosta. Suomi voi olla osa ratkaisua.

Tässä osiossa voit lukea lisää vaikutustyömme teemoista: kehityspolitiikasta, kehitysrahoituksesta, genderistä, ruokaturvasta ja koulutuksesta. Kannattaa tutustua myös kehitysyhteistyön tuloksiin ja tekemiimme kannanottoihin.