29 elo 2019

Women human rights defenders under attack


Date and time:
29.8.2019 10:00 – 14:30
Address:
Eurooppasali (Malminkatu 16, Helsinki)
Locality:
Event language:
English
Fee:
free event
Organiser:
KIOS, Amnesty International ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto

KIOS, Amnesty International ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto haluavat kutsua teidät ihmisoikeuspuolustajanaisten tilannetta koskevaan asiantuntijaseminaariin. 

Ihmisoikeuspuolustajien tukemiselle ja kuulemiselle on juuri nyt erityisen suuri tarve, sillä kansalaisyhteiskunnan tilan kapeneminen ja ihmisoikeuspuolustajiin kohdistuvat uhat ovat viime vuosina vahvistuneet entisestään. Sama suuntaus on valitettavasti nähtävissä myös Euroopan unionin sisällä.

Suomen heinäkuussa alkava EU-puheenjohtajuuskausi on hyvä mahdollisuus nostaa ihmisoikeuspuolustajien tekemä työ etualalle ja vahvistaa EU:n ja sen jäsenmaiden tukea ihmisoikeuspuolustajille. Suomella on jo käytäntöjä ihmisoikeuspuolustajien tukemisessa ja hyvät edellytykset viedä asiaa eteenpäin EU:ssa.

Seminaarissa pohditaan sitä, miten Euroopan unionin ihmisoikeuspuolustajia koskevia suuntaviivoja voitaisiin panna toimeen tehokkaammin, miten suuntaviivat voivat tukea ihmisoikeuspuolustajanaisten työtä sekä millaisia uhkia ihmisoikeuspuolustajanaiset kohtaavat ihmisoikeustyössään.

Kuulemme tilaisuudessa valtioneuvoston edustajan (tbc) puheenvuoron, naisihmisoikeuspuolustajia eri puolilta maailmaa sekä Suomen että Euroopan unionin ulkoasiainhallinnon edustajia.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!