7 loka 2020

VGK-sparraus: seurannan ja arvioinnin suunnittelu


Aika:
7.10.2020 14:00 – 17:00
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:

Minkälaiset VGK-hankkeen mittaamiseen, seurantaan ja arviointiin liittyvät asiat järjestöäsi mietityttävät? Kaipaatteko sparrausta tulosohjaukseen, mittareiden määrittelyyn tai seurantasuunnitelman laatimiseen? Haluatteko oppia aiempien VGK-hankkeiden hyvistä käytänteistä ja vaihtaa kokemuksia muiden tukea hakevien järjestöjen kanssa? 

Fingo järjestää lokakuun aikana kaksi teemaltaan erilaista VGK-sparraustilaisuutta.

Ensimmäinen VGK-sparraus järjestetään ke 7.10. klo 14-17 teemalla seurannan ja arvioinnin suunnittelu

Seurannan ja arvioinnin sparrauksessa opitaan, mitä tulosohjauksella ja tulosperusteisuudella tarkoitetaan, sekä millaisia muutoksia VGK-hankkeissa on realistista tavoitella. Käymme läpi mitä tuloskehikko ja eri tason tavoitteet tarkoittavat, sekä millaisilla mittareilla tavoitteiden saavuttamista voidaan mitata. Tilaisuuden aikana esitellään erilaisia seurannan ja arvioinnin työkaluja, jotka sopivat sekä viestinnällisten että kasvatuksellisten hankkeiden seurantaan ja arviointiin. Osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksiaan muiden VGK-tukea hakevien järjestöjen kanssa ja saavat tukea omalle suunnittelulleen. 

Kouluttajan toimii Veera Pensala Kehitysyhteistyötoimisto Zulusta. Veera on seurannan ja arvioinnin asiantuntija, jolla on pitkä kokemus hankkeiden suunnittelusta, toteutuksesta, seurannasta ja arvioinnista. Veera on toteuttanut Ulkoministeriön VGK-tuen evaluoinnin kesällä 2020 ja tuntee erinomaisesti järjestöjen VGK-hankkeita. 

Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla. 

Sparraus on tarkoitettu järjestöille, jotka kaipaavat vertaistukea muilta järjestöiltä VGK-haussaan ja toivovat lisää neuvoja teemaan liittyen. Sparrauksessa ovat mukana Fingon globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz ja oppimisen asiantuntija Pauliina Paananen. 

Ilmoittautumiset 5.10. mennessä: vgkneuvonta@fingo.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää jo etukäteen järjestösi kysymyksiä teemaan liittyen.