1 helmi 2020

Vapaaehtoiseksi Hiilivapaa Suomi -kampanjaan


Aika:
1.2.2020 12:00 – 14:00
Osoite:
Kokoustila Synesis, Kinaporinkatu 2 B. Sisään pääsee soittamalla Synesiksen summeria. B-rappu löytyy sisäpihan vasemmasta nurkasta. Ongelmatilanteessa voit soittaa numeroon 050 431 8394.
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Järjestäjä:
Suomen Maan Ystävät

Suomen Maan Ystävien alla toimiva Hiilivapaa Suomi -kampanja etsii uusia vapaaehtoisia! Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan?

Olemme aloittaneet kampanjassa viime syksynä uudella painotuksella, joka keskittyy yritysvaikuttamiseen. Tavoitteenamme on, että suuripäästöisimmät suomalaisyritykset muuttaisivat toimintaansa niin, että niiden toiminta olisi linjassa Pariisin sopimuksen mukaisen 1,5 asteen tavoitteen kanssa.

Tämän hetkinen kohdeyritys on Fortum, jonka omistukset saksalaisessa Uniper-energiayhtiössä ovat ongelmallisia Uniperin valtavan hiilivoimatuotannon vuoksi. Fortum on sopinut viime syksynä ostavansa suuremman osuuden Uniperista, jolloin sen omistus Uniperista nousee yli 70,5 prosenttiin. Fortumin ja Uniperin hiilivoimaloiden päästöt vastaavat vuositasolla yhteensä noin puolia koko Suomen valtion päästöistä, ja suuromistajana Fortum voi halutessaan vaikuttaa Uniperin hiilivoiman tulevaisuuteen.

Kampanjassa on tarvetta monenlaisille tekijöille, ja kukin voi auttaa omien aikataulujensa mukaan. Järjestämme 1.2.2020 uusien iltapäivän, jossa pääset tutustumaan kampanjaamme. Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen ilmasto@maanystavat.fi mielellään 29.1.2020 mennessä.

Tilaisuus on maksuton eikä osallistuminen velvoita sinua mihinkään. Tarjoamme osallistujille vegaanista naposteltavaa. Tila ei valitettavasti ole esteetön.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville voidaan korvata matkakulut julkisilla kulkuvälineillä.