5 loka 2020

Toimii! Kohti kestävää kehitystä ja aktiivista kansalaisuutta


Aika:
5.10.2020 00:00 – 08:08
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Plan International Suomi

Mietitkö, miten tukea aktiivista kansalaisuutta ja osallisuutta poikkeustilanteessa? Tahdotko edistää kestävää kehitystä maailman myllerryksen keskelläkin? Toimii! -koulutus antaa välineitä, vertaistukea ja uutta intoa osallisuuden ja kestävän kehityksen eteenpäin viemiseen.

Toimii! -koulutus antaa välineitä, vertaistukea ja uutta intoa osallisuuden ja kestävän kehityksen eteenpäin viemiseen. Koulutuksessa tehdään omaan työhön liittyvä kehittämisprojekti, jota voi hyödyntää esimerkiksi paikallisessa opetussuunnitelmatyössä tai globaalikasvatukseen liittyvän monialaisen oppimiskokonaisuuden kehittämisessä. Kehittämisprojekti voi olla myös pienimuotoisempi, esim. pedagoginen kokeilu. Oppimismatkasi tukena ovat Planin Globaalikoulun, Tampereen yliopiston COMET-tutkimuskeskuksen ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin asiantuntijat.

Paikka: Koulutus järjestetään kolmella paikkakunnalla: Vantaalla, Hämeenlinnassa ja Mikkelissä. Lähipäivät pidetään Vantaalla Heurekassa, Hämeenlinnassa Koulutuskuntayhtymä Tavastian tiloissa ja Mikkelissä Mikkelin kesäyliopiston tiloissa. Mikäli koronaepidemian tilanne ei salli kokoontumista, lähipäivät toteutetaan verkon välityksellä.

Aika: Koulutus kestää syksyn 2020.

 • Vantaan lähiopetuspäivät: 7.9., 6.10. ja 3.12.2020 klo 9–15.
 • Hämeenlinnan lähiopetuspäivät: 2.9., 5.10. ja 26.11.2020 klo 9–15.
 • Mikkelin lähiopetuspäivät: 9.9., 15.10. ja 1.12.2020 klo 9–15.
   

Kenelle? Koulutus on suunnattu peruskoulun ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille.

Mitä? 5 opintopisteen laajuinen täydennyskoulutus, joka sisältää kolme lähiopetuspäivää, verkkoluennon ja verkko-ohjausta, välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettavan kehittämisprojektin, jonka voi liittää paikalliseen opetussuunnitelmatyöhön.  

Koulutuksen jälkeen

 • tunnet kestävän kehityksen tavoitteet ja osaat soveltaa niitä eri oppiaineiden opetuksessa,
 • ymmärrät, mikä on koulun rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa,
 • tiedät, mitä vihapuhe on ja millä keinoin sitä voidaan ehkäistä kouluympäristössä,
 • osaat tukea oppilaiden osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta.
   

Opetushallituksen tuella järjestettävä koulutus on osallistujille maksuton. Osallistujat vastaavat itse ruokailu- ja matkakuluista.