14 kesä 2019

Kuka on pakolainen vuonna 2050? -paneelikeskustelu


Aika:
14.6.2019 15:00 – 16:00
Osoite:
Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Suomen Pakolaisapu

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan. Jopa miljoonille ihmisille tämä muutos voi tarkoittaa sitä, että oma koti jää taakse.

Suomen Pakolaisavun Kuka on pakolainen vuonna 2050? -paneelikeskustelu pureutuu siihen, millaista tulevaisuutta parhaillaan rakennamme. Miten ilmastonmuutos kiihdyttää pakolaisuutta? Onko muuttuva maailma yhä meille turvallinen paikka elää? Miten pakolaisuuden määritelmä tulee muuttumaan ja millaisia vaikutuksia sanojen käytöllä on ihmisten oikeudelliseen turvaan? Olemmeko me itse tulevaisuudessa pakolaisia?

Paneelissa keskustelemassa ovat Emma Hakala Ulkopoliittisesta Instituutista, Thomas Bergman YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:stä sekä Ida Schauman Suomen Pakolaisavusta. Tilaisuuden avaa Vuoden pakolaisnaisen Rand Mohamad Deeb. Paneelikeskustelua juontaa Anni Tervo Pakolaisavusta. Keskustelu käydään suomeksi.

Paneeli järjestetään Kansallismuseossa Inherit the Dust -näyttelyn ohessa, johon 50 ensimmäistä Pakolaisavun tilaisuuteen ilmoittautunutta pääsee maksutta. Brittiläissyntyinen valokuvaaja Nick Brandt (s. 1964) on dokumentoinut Itä-Afrikan muuttuvaa ympäristöä ja uhanalaisia eläimiä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläimistä otetut, luonnollisessa koossa olevat vaikuttavat valokuvat on viety tehtaiksi, kaatopaikoiksi ja louhoksiksi muuttuneille elinalueille. Ennen alueet olivat eläinten valtakuntaa. Brandt herättää meidät miettimään, jätämmekö perinnöksi muutakin kuin tomua. Näyttely on ollut sen tuottaneen Fotografiskan tähänastisista suosituin näyttely.

Ilmoittaudu tapahtumaan ennakkoon, sillä paikalla on kahvitarjoilu: http://pakolaisapu.fi/ilmoittautuminen/