10 joulu 2019

Morabeza, The Force of Movement


Aika:
10.12.2019 17:00 – 19:00
Osoite:
Tiedekulma, Yliopistonkatu 4
Paikkakunta:
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
YK-kino, IOM Finland, Suomen YK-liitto ja Tiedekulma

UNRIC, Tiedekulma, IOM Finland sekä Suomen YK-liitto esittävät yhteistyössä dokumenttielokuvan ”Morabeza, The Force of Movement”

Kap Verden saarivaltio, joka yhdistelmä syrjäisitä rannoista ja jyrkistä vuorista on Afrikan rannikon tuntumassa. Kap Verde on kuitenkin erittäin sidoksissa kaikkiin maailman alueisiin siirtolaisten muodostamien verkostojen ansiosta.

Kap Verdellä ja kolmessa Euroopan suuressa kaupungissa (Pariisissa, Lissabonissa ja Amsterdamissa) tavattujen ihmisten monimuotoiset tarinat ovat ainutlaatuisia elämänkokemuksia, ja ne antavat paremman käsityksen siitä, miten muutos henkilökohtaisella tasolla, ei vain maasta toiseen, mutta ennen kaikkea kulttuurista toiseen, tapahtuu. Tarinat poikkeavat hyvin paljon toisistaan: Omar, joka lähetettiin takaisin Kap Verdelle, kun hän oli asunut yli vuosikymmenen ajan Euroopassa; Adriana, joka löysi uuden kotinsa Ranskasta, mutta kamppailee yhteydenpidon kanssa pysyäkseen yhteydessä rakkaisiinsa Kap Verdellä.

Erilaisten kertomusten kautta dokumentti kertoo muutoksista, jotka vaikuttavat maahanmuuttajien identiteettiin: mitä heillä on jäljellä alkuperämaastaan ​ja miten he samaistuvat  uuteen kotimaahansa? Kuinka kokemus muuttaa heitä? Kuinka suhteet rakkaisiin Kap Verdellä kehittyvät.

Elokuvan jälkeen käydään keskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiään panelisteille. Panelistit ilmoitetaan myöhemmin. 
Elokuvanäytös on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Huom! Valitettavasti YK-kino joutuu ylibuukkaamaan liian monen no-show:n takia. Lippu ei siis takaa istumapaikkaa - tule ajoissa.

Elokuvan kieli: ranska, Kap Verden kreoli, portugali, englanti. Englanninkielinen tekstitys.