Kuvassa ryhmä ihmisiä tanssii piirissä käsi kädessä.
Kuva:
Anni Piiroinen
Fingo

Mahdollisuuksien tori

Fingon koordinoimat Mahdollisuuksien torit tuovat yhteen järjestöt, vapaaehtoiset, esiintyjät ja aktiiviset kansalaiset. Tule mukaan toteuttamaan oman paikkakuntasi toria!

Mahdollisuuksien torit innostavat ihmisiä ympäri Suomen vaikuttamaan reilumman maailman puolesta, osallistumaan järjestöjen toimintaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuurien kirjoon. Torit ovat kaikille avoimia ilmaistapahtumia, joita järjestetään vuosittain noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Paikkakunnat-sivulta pääset torikaupunkien omille Facebook-sivuille.  

Mahdollisuuksien toreilla puhutaan meitä kaikkia koskettavista globaaleista aiheista: ilmastonmuutoksesta, pakolaisuudesta, ihmisoikeuksista, kulttuurien moninaisuudesta ja yhteisöllisyydestä.

Mukana on usein jopa kymmeniä paikkakunnalla toimivia järjestöjä: kehitysyhteistyötä ja globaalikasvatusta tekevien kansalaisjärjestöjen lisäksi ympäristö-, urheilu-, lapsi-, nuoriso-, kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjä, yrityksiä ja ammattiyhdistysliikettä unohtamatta.

Myös kaupunkien nuoriso-, kulttuuri- ja ympäristöpalvelut tulevat usein esittelemään toimintaansa. Torilta jokainen voi löytää oman tapansa vaikuttaa reilumman ja kestävämmän maailman puolesta.  

Vaasalaiset aktiivit järjestivät ensimmäisen Mahdollisuuksien torin 1980-luvulla. Tänäkin päivänä Mahdollisuuksien toreja ovat suunnittelemassa ja toteuttamassa monet paikalliset järjestöt ja vapaaehtoiset. Jos haluat olla mukana järjestämässä oman paikkakuntasi toria, tutustu Järjestäjälle-sivuun. Fingosta saat apua, tukea ja vinkkejä onnistuneen toritapahtuman järjestelyihin. Tervetuloa mukaan!  

Tykkää myös Fingon Globaalikasvatuksen Facebook-sivusta, jolla kuulet ajankohtaisen globaalikasvatustiedon lisäksi tulossa olevista Mahdollisuuksien toreista. Fingon Flickristä voit katsoa kuvia viime vuosien Mahdollisuuksien toreilta.