25 touko 2019

Maailma kylässä -festivaali


Aika:
25.5.2019 – 26.5.2019
Osoite:
Kaisaniemen puisto ja Rautatientori
Paikkakunta:
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Fingo ry

Maailma kylässä -festivaali

Fingon Maailma kylässä -festivaali on ilmainen poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena.

Suomen suurin järjestö- ja kulttuuritapahtuma, Maailma kylässä -festivaali, on Fingon järjestämä. Koko perheen ilmaistapahtumassa on tarjolla musiikkia, tanssia, teatteria, taidetta, keskusteluja, kirjallisuutta, hyvää ruokaa ja monipuolista toimintaa. Tapahtuma esittelee kattavasti kansalaisjärjestöjen työtä ja innostaa mukaan toimintaan reilumman ja kestävämmän maailman puolesta.

Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.5.2019 Kaisaniemen puistossa ja Rautatietorilla Helsingissä. Vuoden 2019 teemana on ilmastonmuutos. Samalla festivaali viettää 20. juhlavuottaan.

Festivaalin päälavalle nousee viikonlopun aikana huippuartisteja niin Suomesta kuin maailmaltakin. Mekong-lavalla puolestaan nähdään kiinnostavien musiikkiesitysten lisäksi asiaohjelmaa.

Taiga-lavan keskusteluissa paneudutaan ilmastonmuutokseen esimerkiksi kansalaisaktivismin, yksilön toimien ja kestävän kehityksen teemojen kautta. Kyläkino tarjoaa kiinnostavia elokuvia ja niihin liittyviä keskusteluja. Maailman kirjat -teltassa ääneen pääsevät mielenkiintoiset kirjailijat.

Alueella on mahdollisuus tutustua lähes 400 näytteilleasettajan toimintaan, joista Mahdollisuuksien tori -teltassa esittäytyvät kymmenet kansalaisjärjestöt. Lasten alueella, Tenava-Timbuktussa on ohjelmaa koko perheelle – työpajoja, musiikkia ja tanssia riittää koko festivaaliviikonlopun ajalle.

Lisää tietoa tapahtumasta löydät Maailma kylässä -sivustolta.