6 huhti 2019

Ilmastomarssi #2


Aika:
6.4.2019 14:00 – 17:00
Osoite:
Senaatintori
Paikkakunta:
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
BirdLife, Greenpeace, Fingo, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Protect Our Winters, Suomen Luonnonsuojeluliitto, WWF Suomi.

Tule mukaan Suomen suurimpaan ilmastomielenilmaukseen lauantaina 6.4. Helsingissä. Kokoonnumme lauantaina 6.4. klo. 14.00 Senaatintorilla. Kulkue kohti Eduskuntataloa lähtee noin klo 14.30.

Tehdään historiaa ja jätetään taakse riittämätön ilmastopolitiikka. Ilmastonmuutos uhkaa kaikkea mitä rakastamme, kaikkea mikä on meille korvaamatonta: lastemme tulevaisuutta, arvokasta luontoamme, vuodenaikoja ja hyvinvointipalveluita.  

Suomen ilmastopolitiikka on riittämätöntä. Ilmastotieteen viesti on selvä: meidän on kyettävä parempaan. Kauniit puheet eivät riitä. Päättäjien on pantava asiat tärkeysjärjestykseen. Seuraavan eduskunnan on aloitettava Suomen jälleenrakennus. Tule mukaan vaatimaan vahvoja toimia ilmastokriisin torjumiseksi.

Yhdessä voimme rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen ja tehdä Suomesta maailman ensimmäisen fossiilivapaan hyvinvointivaltion.

Tulevan eduskunnan on sitouduttava seuraaviin vaatimuksiin ilmastokriisin pysäyttämiseksi:

  • Nostaa päästövähennystavoite vuodelle 2030 vähintään 65 prosenttiin.
  • Viedä nettopäästöt alle nollan vuoteen 2030 mennessä.
  • Päästä irti fossiilisista polttoaineista vuoteen 2035 mennessä ja luopua kivihiilestä, öljylämmityksestä ja turpeesta vuoteen 2025 mennessä.
  • Lopettaa fossiilisten polttoaineiden tuet vuonna 2020.
  • Investoida moninkertaisesti kevyeen ja julkiseen liikenteeseen ja kieltää uusien fossiilikäyttöisten polttomoottoriautojen myynti viimeistään vuonna 2027.
  • Vähentää metsien hakkuita, toteuttaa soidensuojeluohjelma ja lopettaa uusien turvekenttien avaaminen.
  • Parantaa rakennusten energiatehokkuutta Pohjoismaiden kärkitasolle sekä ohjata ja taloudellisesti kannustaa energiaremontteihin.
  • Ohjata ruoantuotanto ja -kulutus kasvispainotteiseksi tuki- ja verouudistuksella.
  • EU:ssa Suomen on puheenjohtajakaudellaan edistettävä päästövähennystavoitteiden kiristämistä vähintään 65 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. EU:n tulee olla hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä.

Ilmastotoimissa on pidettävä kaikki mukana. Vaadimme ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja kannatamme oikeudenmukaista siirtymää, tukea maailman köyhimpien ilmastotoimiin ja yhteisöenergiaan sekä ilmastokasvatusta kaikille koulutusasteille.

Marssin koollekutsujana toimii joukko huolestuneita kansalaisia sekä Korvaamaton-kampanja. Kampanjassa mukana BirdLife, Greenpeace, Fingo, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Protect Our Winters, Suomen Luonnonsuojeluliitto, WWF Suomi.

Ilmastomarssi Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1600043990098873/

Tutustu kampanjaan: www.korvaamaton.fi

#Korvaamaton #ilmastomarssi #NytOnPakko