Kaikki mukaan muutokseen! - Pelillisyyden, monimediallisuuden ja tarinallisuuden voima globaalikasvatuksessa
Hankkeen julkaisu / Project's booklet
Lataa hankkeen julkaisu täältä.
Download the project's booklet from here.
Torstai 10.12.2020 klo 12.30-16
Millaisilla menetelmillä saamme kaikki mukaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen? Frame, Voice, Report! -hankkeessa on kolmen vuoden aikana testattu muun muassa pelillisyyttä, monimediallisuutta ja tarinallisuutta. Tule mukaan keskustelemaan! Tapahtuma on verkkotapahtuma ja osittain englanninkielinen.
Ohjelma
Juontajina Wanda ja Naomi Holopainen (Ataa Agancy Oy)
12.30 Tervetuloa
Johanna Harjunpää, Fingo
13.00 Infusing the SDGs with contemporary media culture
Piers Bradford, Managing Director, Project Everyone
10 min Q&A
13.30 Embedding the SDGs into education
Alison Bellwood, Director World’s Largest Lesson
10 min Q&A
14.10 Menetelmiä globaalikasvatukseen: Ryhmädialogit
1. Pelillistäminen
Tomi Tolonen UpGrade Edu
Niina Salmi, Nuorten Akatemia
- Pelit ja pelillistäminen ovat aktiivisen oppimisen muotoja, joilla on runsaasti sovelluksia. Opetuskäytössä on runsaasti eri tyyppisiä pelejä, kuten roolipelejä, korttipelejä, lautapelejä ja erilaisia digitaalisia pelejä sekä pelisimulaatioita. Tässä ryhmässä pelillisyydestä ovat keskustelemassa pelipedagogi Tomi Tolonen ja Nuorten Akatemian Niina Salmi. He tuovat esimerkkejä siitä, miten pelillisyyttä voi käyttää opetuksessa ja hankkeissa.
2. Monimediallisuus
Iida Soininen, Mental Toughness Tmi
Jenni Leppänen, Rauhankasvatusinstituutti ja Marja Utela, Interpedia
- Digitalisaation nopea muutos haastaa meitä ja vaatii jatkuvaa alan seuraamista ja harjoittelua. Opetustyössä ja hankemaailmassa sosiaalista mediaa ja videoita voi hyödyntää opetuksen ja hankkeiden suunnittelussa, toteuttamisessa, sekä fiilisten ja tuotosten jakajana. Viestinnän eettisyys on myös asia mihin pitää kiinnittää huomiota. Tässä ryhmässä monimediallisuuden hyödyistä, mahdollisuuksista ja haasteista keskustelevat digiyrittäjä Iida Soininen, Rauhankasvatusinstituutin Jenni Leppänen ja Interpedian Marja Utela.
3. Tarinallisuus
Päivi Rahmel, Kasvunpaikka Oy
Anna Kuokkanen, FinnWID
- Tarinallisuus on hyvä lähestymistapa merkitykselliseen, kokemukselliseen ja toiminnalliseen oppimiseen. Tarinallisuus on osa maailmaamme ja ne luovat todellisuuttamme. On tärkeää oppia kertomaan hyviä tarinoita ja erottamaan faktoja ja fiktiota toisistaan. Tässä keskustelussa narratiivisesta pedagogiikasta ja tarinallisuudesta keskustelevat kasvatustieteilijä Päivi Rahmel ja FinnWidin Anna Kuokkanen.
4. Osallistaminen / Participatory Methods (in English)
Edward Andersson, Involve
Riikka Jalonen, Rauhankasvatusinstituutti ja Teija Laakso, Maailma.net
- Societies work best when citizens are directly engaged in the designing and the delivery of policies and services. This discussion will explore citizen engagement and participatory roles of citizens in actively shaping projects, policies and implementation of SDGs. There will a dynamic trio discussing the participatory methods that have worked, but also the challenges that are involved in citizen engagement.
15.00 Kooste ryhmistä: Mitä eväitä eteenpäin?
15.20 Projektin julkaisun lanseeraus
Johanna Harjunpää, Fingo
15.30 Have a conversation about yourself with yourself
Deepak Ramola (India), Project Fuel Founder and Creative Director
16.00 Seminaarin päätös