Fingo Innovation Challenge - aikajana.

Fingo Innovation Challenge – Solving Global Problems Together

Mikä?

Fingo haluaa tukea kansalaisjärjestöjen innovaatioita. Fingo Innovation Challenge eli innovaatiokiihdyttämö on järjestöille suunnattu oppimiskokemus, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan innovaatioprosessia käytännössä.  

Parhaat ideat palkitaan kiihdyttämön lopussa. Palkintona tarjoamme tukea innovaatioiden jatkokehittämiseen partnereiltamme tai rahallisen palkinnon.  

Kiihdyttämö alkaa bootcampilla  syksyllä 2019. Prosessin aikana järjestöt saavat tukea mentoreina toimivilta eri alojen asiantuntijoilta. Kiihdyttämö huipentuu helmikuussa 2020 lopputapahtumaan.

Kenelle?

Kiihdyttämö on suunnattu suomalaisille järjestöille, jotka työskentelevät globaalien teemojen parissa. Järjestöt voivat hakea mukaan yhdessä kumppaniensa tai yhteistyöyritysten kanssa.  

Etsimme rohkeita ja uusia ideoita, jotka voivat muuttaa maailmaa ratkomalla isoja ja haastavia ongelmia. Idean ei tarvitse olla valmis, vaan kehitämme sitä yhdessä kiihdyttämön aikana. Valitsemme mukaan 15 järjestöä.  

Miksi?

Yksin voi olla vaikeaa ideoida. Kiihdyttämö tarjoaa areenan, jossa järjestöt oppivat sosiaalisista innovaatioista, niiden skaalamisesta ja vaikuttavuudesta. Tutustumme teknologian, ihmiskeskeisen suunnittelun ja markkinalähtöisten mallien mahdollisuuksiin järjestöjen innovaatioissa.

Mukana innovaatioprosessia johdattelemassa on Sonder Collective, jonka asiantuntijoilla on pitkä kokemus sosiaalisista innovaatioista ja ihmiskeskeisestä designista eri puolilla maailmaa.  

Näin osallistut

Ilmoittaudu mukaan 30.9.2019 mennessä.

Otamme mukaan 15 järjestöä, joiden idealla on mahdollisuudet skaalautumiseen, isojen globaalien ongelmien ratkaisemiseen ja yhteisölähtöiseen suunnitteluun.  

Tärkeät päivämäärät – huom. tarkat ajankohdat saattavat vielä muuttua

  • Ilmoittautuminen päättyy 30.9.2019.
  • Bootcamp syksyllä 2019.
  • Webinaari: prototyypit 20.11.2019
  • Mentorointi 30.10–20.12.2019 (2 mentorointikertaa per järjestö)
  • Innovaatioiden ilmoittaminen finaaliin 20.1.2020
  • Finaali 13.2.2020

Lisätietoja

Kari-Pekka Murtonen, kehitys- ja innovaatiot asiantuntija
kari-pekka.murtonen@fingo.fi
puh: 050 317 6735

Tärkeitä päivämääriä muokattu: ilmoittautumisaikaa jatkettu, bootcampin tarkka ajankohta tarkentuu myöhemmin.