29 elo 2019

Eurooppa eriarvoisuutta vastaan


Aika:
29.8.2019 17:30 – 18:30
Osoite:
Turun kaupungin pääkirjasto, Studio
Linnankatu 2
20100 Turku
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Fingo, SOSTE

Eriarvoisuus Euroopassa on nousussa. YK:n Agenda 2030:n eli Kestävän kehityksen tavoiteohjelman periaatteena on, ettei ketään jätetä kehityksessä jälkeen. Tavoitteena on, että eriarvoisuus vähenisi sekä maiden sisällä että niiden välillä.  

Eurostatin vuonna 2018 julkaisemassa Sustainable Development in the European Union -raportissa käy kuitenkin ilmi, että Agenda 2030 -tavoitteissa EU:lla on ongelmia erityisesti eriarvoisuuden vähentämisessä. EU:ssa maiden väliset erot pienevät, mutta maiden sisällä ihmiset elävät yhä eriarvoisemmissa yhteiskunnissa. Sama kehityskaari on havaittavissa globaalisti. EU on merkittävä globaali toimija, joka voi merkittävästi vaikuttaa eriarvoistumiskehitykseen myös rajojensa ulkopuolella. 

Turun Eurooppa-foorumilla Fingon ja SOSTEn paneelikeskustelussa pohditaan mistä eriarvoisuus kumpuaa ja miksi se on kasvanut EU-maiden sisällä. Kuinka EU voi vaikuttaa siihen, että tulevaisuuden Euroopassa kukaan ei jää kehityksestä jälkeen? Millainen rooli EU:lla on eriarvoisuuden kitkemisessä maailmanlaajuisesti?  

Suomi astuu heinäkuussa EU:n puheenjohtajamaan paikalle. Euroopassa Suomi tunnetaan kestävän kehityksen edelläkävijänä. Miten Suomi voi pitää eriarvoisuuden vähentämistä esillä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana? Minkälaisia toimia EU:lta vaaditaan seuraavien viiden vuoden aikana?

Puhujat

  • Jussi Kanner, asiantuntija, kestävä kehitys, Fingo ry 
  • Erja Saarinen, erityisasiantuntija, SOSTE 
  • Heidi Hautala, europarlamentaarikko
  • Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja

Yhteystiedot:
Enni Saikkonen
Viestinnän asiantuntija, Fingo ry
enni.saikkonen@fingo.fi
+358 50 317 6738