2 joulu 2020

Arvioinnin avaimet -opintopiiri


Aika:
2.12.2020 13:00 – 15:30
Osoite:
Internet / Zoom
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Fingo

Arviointi hanke- ja ohjelmatoiminnassa askarruttaa monia kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun ja globaalikasvatuksen toimijoita. Keväällä kokoonnuimme kymmenen järjestön kanssa pohtimaan arviointitoiminnan kehittämistarpeita ja sitä, miten tarpeisiin vastataan. Yhtenä tuotoksena syntyi ajatus opintopiiristä. Tule mukaan Arvioinnin avaimet -opintopiirin lähtöstarttiin 2.12.!

MILLOIN

Tapaamme ke 2.12. klo 13-15.30 Zoomissa

MIKSI

Arviointi on keskeinen työkalu oppia ja kehittää toimintaa, todentaa toiminnan tuloksia sekä käydä dialogia sidosryhmien kanssa. Monet järjestöt kamppailevat samojen haasteiden parissa: miten tehdä laadukasta, vaikuttavaa ja kaikille osapuolille mielekästä arviointia vähillä resursseilla? Mikä lähestymistapa toimii milloinkin, mistä löytää tarvittavaa asiantuntemusta, mitä menetelmiä hyödyntää? Yhdessä oppiminen on hyvä tapa jäsentää arvioinnin laajaa kenttää ja pureutua kinkkisimpiin kysymyksiin. Fingo koordinoi opintopiiriä sekä siihen mahdollisesti liittyvää materiaalintuotantoa ja mahdollistaa siten laajan vertaisoppimisen ja sen jatkuvuuden.

MITÄ

Ensimmäisen tapaamisen agendalla on seuraavia aiheita:

  • Kevään ideoinnin pohjalta sovimme opintopiirin tavoitteista
  • Suunnittelemme kevään 2021 tapaamisten aiheet ja vastuut (tapaamisia noin 3 kertaa/lukukausi)
  • Tutustumme betterevaluation.org-sivustoon
  • Teemme kevyen lähtötasokartoituksen arviointiosaamisesta

Opintopiirin lisäksi Fingo vahvistaa jäsenjärjestöjen arviointitoimintaa muun muassa koulutuksin, keskustelutilaisuuksin ja monitoimijayhteistyöllä. Opintopiirin toimijoilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin Fingon arviointitoiminnan kehittämistyö tulevien vuosien aikana keskittyy.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu ja vastaa taustoittaviin kysymyksiin tällä lomakkeella.

Lisätietoja: senja.vaatainen@fingo.fi / +358 50 317 6747