22 loka 2019

Anote's Ark - Ilmainen Elokuvailta


Aika:
22.10.2019 17:00 – 19:00
Osoite:
Tiedekulja, Yliopistonkatu 4
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
UNRIC, Tiedekulma sekä Suomen YK-liitto

Mitä tapahtuu, kun meri on nielaisemassa kokonaisen kansan? Ilmastonmuutoksen ankarien realiteettien myötä, Kiribatin on löydettävä ratkaisu tähän. Dokumentti punoo yhteen kaksi liikuttavaa tarinaa upean elokuvataiteen keinoin: presidentti Tong punnitsee erilaisia vaihtoehtoja, puolustaen maatansa kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa vaatimalla, että ilmastonmuutos tunnustetaan kiireelliseksi ihmisoikeuskysymykseksi ja jopa tutkimalla mahdollisuutta rakentaa vedenalaisia kaupunkeja. Samalla tutustumme Sermaryyn: välittävään ja teräväpäiseen kuuden lapsen nuoreen äitiin, joka selviytyy jokaisesta esteestä huumorin avulla. Hän on kuitenkin vaikean päätöksen edessä: lähteäkö turvaan Uuteen-Seelantiin ja aloittaa uusi elämä siellä, ja jättää kotinsa ja kulttuurinsa taakseen?  Pelissä ovat Sermaryn perheen, Kiribatin kansan ja 4000 vuotta vanhan kiribatilaisen kulttuurin säilyminen; silti tarina toimii myös varoittavana esimerkkinä kaikille kansoille, jotka elävät nousevan merenpinnan armoilla. 

Elokuvan jälkeen käydään keskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää kysymyksiään panelisteille. Mukana keskustelussa on kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n maajohtaja Simo Kohonen ja Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.

Elokuvanäytös on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Huom! Valitettavasti YK-kino joutuu ylibuukkaamaan liian monen no-show:n takia. Lippu ei siis takaa istumapaikkaa - tule ajoissa.

Elokuvan kieli: englanti. Englanninkielinen tekstitys.

Kesto: 1h 17min

Katso traileri  <https://unric.us1.list-manage.com/track/click?u=2044b892348c3f52aff9ff8d6&id=00012dce59&e=420b6fafe3>