28 loka 2019

Afganistan, nuoret ja vaikuttaminen - keskustelutilaisuus


Aika:
28.10.2019 16:30 – 18:30
Osoite:
Fingo, Elimäenkatu 25-27 (6. krs)
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Järjestäjä:
Suomen Somalia-verkosto, Fingo ry ja Vikes

Voivatko afgaanitaustaiset nuoret vaikuttaa Afganistanin asioihin Suomesta käsin? Miten voi tukea kotimaansa kehitystä sen ulkopuolella? Miten nuoret kokevat Afganistanin osana identiteettiään? Esimerkiksi näistä kysymyksistä keskustellaan Suomen Somalia-verkoston järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Tilaisuus on tarkoitettu afgaanidiasporan jäsenille ja sitä edustaville tahoille, kansalaisjärjestöille sekä muille kiinnostuneilla. Myös yleisön toivotaan osallistuvan aktiivisesti keskusteluun.

Tapahtuma on osa Suomen Somalia-verkoston koordinoimaa Dialogiprosessi-hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Fingon ja Vikesin kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF). Hankkeen keskiössä on diasporien mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen Suomessa sekä Suomesta käsin kotimaassa.

Tilaisuuden kieli on suomi, mutta osa vieraista keskustelee englanniksi. Tulkkaus tarvittaessa.

PUHUJAT

Jawida Ahmadi, professori, Kabulin yliopiston journalismin laitoksen dekaani, AWJU:n (Afghan Women Journalist Union) puheenjohtaja (AF)

Ahmad Hosseini, aktivisti (AF/FIN)

Elaha Rahat, toimittaja, AWJU:n varapuheenjohtaja (AF)

ILMOITTAUTUMINEN

Tilaisuudessa on kahvi-/teetarjoilu. Ilmoittaudu pe 25.10 mennessä osoitteeseen rosa.rantanen@somaliaverkosto.fi, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja. Tilaisuus on avoin ja maksuton.

YHTEYSHENKILÖ

Rosa Rantanen, hankekoordinaattori, Suomen Somalia-verkosto, rosa.rantanen@somaliaverkosto.fi, +358 50 5435289