2 huhti 2015

Hyvästi Afrikka -dokumenttielokuvan erikoisnäytös


Aika:
2.4.2015 18:00 – 18:00
Osoite:
Kinopalatsi 5, Kaisaniemenkatu 2
Maksu:
Liput (8,80€/10,80€) näytökseen voi ostaa Finnkinon lipunmyynnistä www.finnkino.fi.

Solidaarisuuden kehitysyhteistyöstä ammentava, ystävyydestä ja voimaantumisesta kertova dokumentti Hyvästi Afrikka esitetään erikoisnäytöksenä.

Näytös järjestetään osana Kehyksen toteuttamaa kehitysyhteistyön eurooppalaista teemavuotta, joka keskittyy huhtikuussa terveyteen. Teemavuosi kertoo kehitysyhteistyön tuloksista ja innostaa nuoria pohtimaan globaaleja kehityskysymyksiä erityisesti #Haluanmaailman -somekampanjan kautta.

Näytöksessä ovat mukana elokuvan ohjaaja Iiris Härmä ja päähenkilö Riitta Kujala. Dokumenttielokuvassa seurataan yli 25 vuotta Ugandassa kehitysyhteistyötä tehnyttä Riitta Kujalaa, jolla on edessään eläkkeelle jääminen ja paluu Suomeen. Ugandassa Riitta ja hänen paikallinen työtoverinsa ja ystävänsä Catherine Othieno haastavat niin papit kuin imaamit avoimeen ja tabuja rikkovaan keskusteluun naisten oikeudesta kehoonsa, seksuaalisuuteen ja elämään.

Elokuvan kolmanneksi tähdeksi nousee Daizy Kimbowa, joka mullistaa koulutuksen ansiosta koko perheensä arjen ja asenteet.

Elokuvan vahvat naiset, heidän huumorinsa sekä elokuvan koskettava tarina vetosivat DocPointin festivaaliyleisöön siinä määrin, että elokuva voitti festivaalin yleisöpalkinnon.

Ohjelma

18.00 Kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi, Reetta Helander, Kehys ry
18.05 Tasa-arvon ja seksuaaliterveyden edistäminen, Milla Mäkinen, Solidaarisuus
Elokuvanäytös
Elokuvan jälkeen ohjaaja Iiris Härmä ja Riitta Kujala kertovat elokuvan teosta.