Eettiset joululahjat 2018

Fingo on kerännyt tälle sivulle vinkkejä vuoden 2018 toisenlaisista joululahjoista, jotka tukevat kestävää kehitystä ja auttavat maailman köyhiä. Mukana on lahjojen parhaimmisto: hyväntekeväisyyttä, reilua kauppaa ja aineettomia lahjoja.

"Muista joululahjaostoksillakin kysyä: miksi, missä, miten ja kuka."
- Noora Shingler

Listalla on sekä Fingon jäsenjärjestöjä että eettisiä lahjoja tarjoavia yrityksiä. Fingo ei vastaa sivulla mainostettavien palveluiden sisällöstä. Lue lisää Lahjamainosten säännöt -sivulta.

African Care

African Caren verkkokaupassa joulumieltä voi välittää antamalla aineettoman lahjan edistämällä Etelä-Somalian Afgoin naisten asemaa ja hyvinvointia.  Eettisten lahjojemme kautta voit taata turvallisen synnytyksen, lahjoittaa äitiyspakkauksen, tai antaa naisille mahdollisuuden turvata oman tulevaisuutensa käsityöpaketin tai ompelukoneen kautta.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Suoja ja vaatetus

Amnesty Store

Amnesty Storen valikoimassa on muun muassa eettisesti tuotettuja vaatteita, asusteita, koruja ja kortteja. Verkkokaupan kaikki tuotot käytetään ihmisoikeustyöhön.

Ihmisoikeudet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Animalian aineettomat lahjat

Anna tänä jouluna lahja eläimille. Tue eläinten puolesta tehtävää vaikuttamistyötä ja kampanjointia hankkimalla lahjaksi Animalian aineettomia lahjoja. Nykyinen eläinsuojelulaki ei suojele eläimiä riittävästi. Eläimet ansaitsevat parempaa. Ilahdutat ystävää ja tue eläinten oikeuksia ja eläinsuojelua. Lahjalle saat kauniin kortin!

Eläimet ja maatalous

C02Esto

Anna aidosti ilmastomyönteinen lahja jouluksi. CO2Esto-palvelun kautta voit edullisesti, vaivattomasti ja tehokkaasti pienentää omaa tai ystäväsi hiilijalanjälkeä. Tutustu tarkemmin verkkokaupassa.

Ympäristö ja metsät

Ekolo-verkkokauppa

Ekologisia ja luonnonmukaisesti tuotettuja joululahjoja tarjoaa Ekolo-verkkokaupasta. Joulutunnelmaan sopivat esimerkiksi soijakynttilät.

Astiat, Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät

Emmaus Helsinki

Kun ostat joululahjat Emmauksesta, edistät kanssamme kierrätystä ja vastuullista kulutusta, vähennät jätevuoria ja samalla tuet kehitysyhteistyötä. Emmauksella on myös lahjakortteja.

Astiat, Huonekalut, Kirjat ja lehdet, Vaatteet ja tekstiilit

FFD

Kylvä siemen tulevaisuuteen! Lahjoita kehitysmaiden viljelijöille. Me FFD:ssä toteutamme hankkeita, jotta kehitysmaiden maaseudusta tulisi elinvoimainen, ruokaturva paranisi ja metsänhoito olisi kestävää. Keräysvaroilla tuetaan kehitysmaiden viljeliöiden koulutusta, järjestäytymistä ja markkinoille pääsyä.

Eläimet ja maatalous, Ruoka, Ympäristö ja metsät

Fida lähetystorit

Persoonallinen, ajattelevan ihmisen joululahja tekee hyvää lahjan saajalle, ympäristölle sekä kehitysmaiden lähimmäisille. Joulumyynnissä myös lahjakortteja.

Astiat, Huonekalut, Jalkineet, Kirjat ja lehdet, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit

Filantropian Toivon lahja

Toivon lahja on aineeton lahja, jonka saat sähköpostiisi. Toivon lahjoilla rakennetaan parempaa maailmaa. Niillä tuetaan Filantropia ry:n koulutus- ja kehitysyhteistyöhankkeita, humanitaarista auttamistyötä sekä ortodoksisten paikalliskirkkojen lähetystyötä Itä-Afrikassa ja Euroopassa.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Tasa-arvo, Työ

Filippiinit-seura ry

Anna lahja, jonka arvo säilyy - tue filippiiniläisen lapsen koulunkäyntiä! Filippiinit-seuran kumppanijärjestö TFDP (Task Force Detainees of the Philippines) on jo 40 vuoden ajan auttanut ihmisoikeusrikosten uhreja ja poliittisia vankeja perheineen. Filippiinit-seuran kummitoiminnassa voit antaa tukesi näiden perheiden lasten koulunkäynnin turvaamiseksi. Pienelläkin lahjoituksella olet edistämässä lasten mahdollisuutta käydä koulua!

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret

Globe Hope

Globe Hopen joululahja kertoo tarinan. Jokainen tuote on yksilö, jolla on oma historiansa ja eletty elämä takanaan. Tutustu ekologisiin, eettisiin ja esteettisiin tuotteisiimme, jotka valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Hamacamundo

Nicaraguan Masayassa käsityönä valmistettuja Hamacamundo-riipputuoleja ja riippumattoja ovat jo tuhannet suomalaiset hankkineet niiden hyvän laadun ja rentouttavien ominaisuuksien vuoksi. Tuotteiden alkuperästä on helppo saada tietoa, sillä riippumatot ja riipputuolit tilataan suoraan tekijöiltä

Huonekalut, Käsityöt

HelsinkiMission Aikalahja

Yli 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä. Yksinäisyys on kuin vankila, josta ei löydy ulospääsyä. Yksinäisyyden voi poistaa vain toinen ihminen. Jotta voisimme rekrytoida ja kouluttaa lisää vapaaehtoisia auttajia sekä ylläpitää keskustelu- ja kriisiavun palveluamme tarvitsemme tukeasi.

Aikalahja on vaihtoehto tavaralle. Ostamalla HelsinkiMission eettisen Aikalahjan annat koulutettujen vapaaehtoisten aikaa ja läsnäoloa niille lähimmäisille, nuorille ja vanhuksille, jotka ovat jääneet täysin yksin.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo

Herb Basics

Herb Basics on luonnonmukainen ihon- ja hiustenhoitosarja. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Thaimaan vuoristoseudulla viljelijöiden avulla, jotka ovat sitoutuneet kasvattamaan satonsa perinteisin menetelmin. Yhteistyö mahdollistaa tärkeiden lisätulojen saannin mukana oleville perheille.

Hygienia, Kosmetiikka

Huili-lehti

Huili on upea ja moderni, rytmiltään rauhallinen aikakauslehti joka innostaa kohti kestävää elämäntapaa. Huili osoittaa, että kestävät valinnat tuovat elämään tilaa, aikaa ja iloa. Lehden tilaus sopii lahjaksi ystäville, sukulaisille, työkavereille tai yhteistyökumppaneille. Huili on julkaissut myös kauniin, ekosertifioidulle paperille painetun vuosikalenterin 2017.

Kirjat ja lehdet

Interpedia

Eettisten lahjojen kaupastamme saat aineettomia paketteja, jotka tekevät hyvää. Lahjoilla edistetään lapsen oikeuksia ja koulutusta Bangladeshissa, Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Kolumbiassa, Nepalissa ja Thaimaassa. Anna lapselle lahjaksi parempi tulevaisuus. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Into Kustannus

Tilaa eettiset lukulahjat pukinkonttiin Into Kustannukselta. Saatavilla maailmaa mullistavaa tietoa ja käänteen tekevää kaunoa.

Kirjat ja lehdet

Kaarna Living verkkokauppa

Hyvää ja kaunista! Kaarna Living tuo esille kauniita ekologisia tuotteita sekä niiden tekijöitä. Löydät meiltä laadukkaat ja vastuulliset, hyvän mielen joululahjat.

Astiat, Hygienia, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS

Tee ihmisoikeusteko ja lahjoita! KIOS edistää ihmisoikeuksia globaalissa etelässä rahoittamalla paikallisten kansalaisjärjestöjen ihmisoikeuksia ja demokratiakehitystä tukevia hankkeita. Tukesi käytetään ihmisoikeustyöhön Aasiassa ja Afrikassa.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo

Kapua Shop

Kapua-tuotteita käytät hyvillä mielin, sillä ne tuottavat rahaa kehitysmaiden tukemiseksi. Eettiset ja reilut tuotteemme valmistetaan pääosin kehitysmaissa. Tuotosta ohjaamme 20% Kapua keräykseen kehitysmaiden tukemiseksi. Tutustu ja hanki omaksi, lahjaksi tai kumpaankin tarkoitukseen!

Käsityöt, Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit

Karma Shop

Eettistä ja ekologista muotia verkkokauppa Karma Shopista, muun muassa reilun kaupan sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettuja People Tree -vaatteita urheiluun, vapaa-aikaan ja juhlaan.

Vaatteet ja tekstiilit

Kehitysmaa- ja Maailmankaupat

Osta käsitöitä ja elintarvikkeita reilun kaupan erikoisliikkeistä. Verkkosivuilta löydät lähimmän myymälän.

Astiat, Elintarvikkeet, Jalkineet, Käsityöt, Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Lelut, Matot, Toimistotarvikkeet, Vaatteet ja tekstiilit

Kehitysmaayhdistys Pääskyt

Emmaus Helsingin kirpputorilla Mäkelänkadulla on myytävänä kauniita perulaisia ja intialaisia käsitöitä. Ostamalla tuet Pääskyjen hankkeita köyhien intialaisten naisten ja perulaisten lasten hyväksi. Elämänpuu-adressilla voit myös tukea ruokaturvaa ja toimeentuloa Perussa.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Ruoka, Tasa-arvo, Työ, Vaatteet ja tekstiilit

Kirkon Ulkomaanavun toisenlainen lahja

Lähetä verkkokaupasta kehitysmaahan jotain aidosti tarpeellista, kuten koulupuku, moskiittoverkko tai kanoja.

Eläimet ja maatalous, Hätäapu, Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Työ, Ympäristö ja metsät

Kude Design Oy

Kude Design Oy on syntynyt kapinasta kertakäyttökulttuuria vastaan. Se tarjoaa eettisiä ja ekologisia vaatekaapin kulmakiviä ja vaatevalmennusta, joka tähtää oivalluksiin omista vaatteista. Helpompaa vaatearkea!

Vaatteet ja tekstiilit

Kulttuurilahja: Kuka poimii teesi?

Tee on uusi kahvi. Sen tuotantoon liittyy kuitenkin merkittäviä ihmisoikeusriskejä. Finnwatchin työryhmä kerää joukkorahoituksella lahjoituksia tutkimushankkeeseen, joka kartoittaa teen tuotanto-oloja Suomen suosituimpien teemerkkien takana.

Ihmisoikeudet, Ruoka

Kuurojen Liitto

Tue kehitysmaiden kuuroja! Lahjoita ugandalaisille vanhemmille kieli, jolla he voivat keskustella lapsensa kanssa. Auta parantamaan Etiopian kuurojen naisten asemaa ja vähentämään HIV/AIDS -tartuntojen määrää, tai tue kambodzhalaisen nuoren kuuron matkaa koulutiellä.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Vammaiset

Käymäläseura Huussi

Helpota lasten hätää, lahjoita huussi ja tarvikkeita tai ryhdy huussikummiksi! Lahjoitusten avulla rakennetaan kuivakäymälöitä, vesipisteitä ja annetaan terveyskoulutusta Sambiassa! Lahjalla varmistat puhtaamman ja terveemmän elinympäristön sekä parannat konkreettisella tavalla koulujen ja perheiden elinolosuhteita.

Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet

Liike

Tue tansanialaisten peruskoulujen liikunnanopetusta uudella tavalla. Liikunta houkuttelee lapset kouluun ja motivoi heitä oppimaan.

Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus

Lunette - Kivemmat menkat

Lunette on joulun paras lahja. Se tuo iloa kolminkertaisesti: lahjan saajalle kivemmat menkat, lahjan antajalle hyvän mielen sekä kehitysmaan naisille paremman tulevaisuuden. Anna tänä jouluna erilainen lahja, josta on iloa monelle!

Hygienia

Luonnonperintösäätiö

Anna lahjaksi pala suomalaista ikimetsää. Luonnonperintösäätiön korteilla ja adresseilla osallistut ikimetsien suojeluun.

Ympäristö ja metsät

Luonto-Liitto

Anna lapselle tai nuorelle lahjaksi Luonto-Liiton jäsenyys – se on teko haavoittuvan luonnon puolesta! Jäsenet saavat jäsenetuna iki-ihanan lastenlehti Siepon tai Nuorten Luonto -lehden.

Lapset ja nuoret

Lääkärin sosiaalinen vastuu

Tilaamalla eettiset lahjat helposti LSV:n nettikaupasta tuet LSV:n pitkäaikaista työtä rauhan, kehitysyhteistyön sekä terveyspolitiikan saralla. Myynnissä aineettomia lahjoja, seinäkalentereita ja rauha-aiheisia t-paitoja.

Koriste-esineet, Lapset ja nuoret, Mielenterveys, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vaatteet ja tekstiilit, Vammaiset

Maailma, me kaikki

Lahjoita tänä vuonna gambialaiselle lapselle askeleita
tulevaisuuteen. Tue esimerkiksi MMK:n esikoulua, jonka kautta varattomien lasten on mahdollista päästä peruskouluun.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo

Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkokauppa

Tuotteilla tuetaan liiton työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi.

Kirjat ja lehdet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Me We

Me We tekee erityisen merkityksellisiä lahjoja! Lahjan taika on viestissä, jonka sisällön sinä päätät ja jonka me puolestamme muotoilemme ja painamme Suomessa tuotettuun luomupuuvillaiseen pipoon tai vaikka 100% kierrätysmateriaalista valmistettuun t-paitaan.

Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Mereija

Mereija myy kestävän kehityksen periaatteella valmistettuja koruja, laukkuja ja vaatteita sekä muita tuotteita. Tuotteet on valmistettu jo olemassa olleista materiaaleista, joten osalla voi olla jo pitkäkin historia takanaan. Ompelimossaan Mereija korjaa, muodistaa ja valmistaa vanhasta uutta, asiakkaan omista materiaaleista.

Jalkineet, Käsityöt, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Mifuko

Valmistettu Keniassa ja suunniteltu Suomessa. Mifuko tekee yhteistyötä pienten afrikkalaisten käsityöpajojen kanssa. Mifukon design-tuotteet tuovat iloa sekä käyttäjilleen pohjoisessa että valmistajilleen etelässä!

Jalkineet, Korut, Laukut ja kassit

MUMs helping mums

Hanki verkkokaupasta eettistä designia Etelä-Afrikasta.

Huonekalut, Käsityöt, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Matot

Naisten Pankki

Lukuisat kehitysmaiden naiset unelmoivat mahdollisuudesta elämänsä muuttamiseen juuri nyt. Ryhtymällä Naisten Pankin tukijaksi sinä voit auttaa heitä toteuttamaan tämän unelman.

Ihmisoikeudet, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ

Nakurun lapset

Lahjoita esimerkiksi lastenhoitajan kuukauden palkka kenialaiseen lastenkotiin tai ammattikoulun opettajalle puolen kuukauden palkka.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ

Nudge-verkkokauppa

Ekologisin ja eettisin periaattein valmistettua tyylikästä ja ylellistä vaatepartta koko perheelle.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Osuuskunta Hyväntekijä

Verkkokaupassa on laaja valikoima eettisiä ja ekologisia tuotteita, kuten ekologisia pesuaineita ja luomukosmetiikkaa sekä kierrätys- ja luonnonmateriaaleista valmistettuja käyttötavaroita.

Elintarvikkeet, Hygienia, Korut, Kosmetiikka, Vaatteet ja tekstiilit

Partiolaisten adventtikalenteri

Tue paikallisia lapsia ja nuoria, osta partiolaisten adventtikalenteri! Adventtikalenterien myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan, ja suurimman osan siitä saavat paikalliset lippukunnat. Kalenterien myynnistä saatuja tuottoja käytetään muun muassa partiovarusteiden hankkimiseen, leirimaksuihin ja -matkoihin sekä kokoontumispaikan ylläpitoon ja kunnostamiseen.

Lapset ja nuoret

Pelastakaa Lapset - Rädda Barnen

Tule mukaan täyttämään lasten toiveita kotimaassa ja maailmalla. Anna lahjaksi kaunis joululahjakortti tai sähköinen joulukortti, jossa kerrotaan, kuinka lahjasi täyttää lapsen toiveen.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ

Pelastetaan Pakolaisneuvonta!

Pakolaisneuvonta tekee tärkeää työtä ihmisoikeuksien puolesta, mutta sen talous on vaarassa romahtaa. Tervetuloa mukaan joukkorahoituskampanjaan Pakolaisneuvonnan toiminnan turvaamiseksi! Auta meitä rakentamaan oikeudenmukaisempi Suomi.

Ihmisoikeudet, Hätäapu

Pelastusarmeijan Joulupata

Perinteinen keräys kohdennetaan kymmenille tuhansille vähäosaisille lapsiperheille ja syrjäytyneille ihmisille Suomessa.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Ruoka

Peru Shop

Ostamalla perulaisia käsitöitä parannat paikallisten käsityöläisten toimeentuloa ja kannustat heitä vaalimaan ja ylläpitämään omia perinteisiä käsityötaitojaan.

Käsityöt, Korut, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit

Planin joulukalenteri

Koulukalenterissa hyvä ei lopu jouluaattoon. Joka päivä löydät luukun takaa uuden keinon auttaa kehitysmaiden lapsia, erityisesti tyttöjä. Lahjoituksestasi saat joulukortin, jonka voit jakaa läheisillesi. Avaa Koulukalenteri ja katso, kuinka maailma muuttuu paremmaksi – luukku luukulta.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat SANSA

Anna lahjaksi radio- tai televisio-ohjelma-aikaa. SANSAn kautta voit tukea esimerkiksi arabiankielisille nuorille tai naisille suunnattua kristillistä radio- tai televisio-ohjelmaa.

Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo

Reilun kaupan verkkokauppa Juuttiputiikki

Perinteiset kehitysmaa- ja maailmankauppakäsityöt pukinkonttiin.

Hygienia, Jalkineet, Korit, Kortit, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

SASKin eettiset joululahjat

Antamalla lahjaksi SASKin aineettoman lahjan tuet työelämän perusoikeuksien puolesta tehtävää kehitysyhteistyötä maailman köyhimmissä maissa. Lahjavaihtoehdot vaihtelevat aineettomasta timantista aineettomiin boksereihin ja pyjamaan.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Työ

SEYn aineettomat eläinsuojelulahjat

SEY Suomen Eläinsuojelun aineettomalla lahjalla tuet kotimaista eläinsuojelua. Voit ostaa esimerkiksi rokotuksen kodittomalle eläimelle tai tehdä joululahjoituksen loukkaantuneen luonnonvaraisen eläimen hoitoon. Kun ostat lahjan, saat tulostettavan version lahjakortista, jonka voit antaa lahjan saajalle. Lahjakortti lähetetään myös sähköpostiisi automaattisesti.

Eläimet ja maatalous

Siemenpuu

Istuta puu tai kylvä siemeniä joululahjaksi ja tue samalla Siemenpuun toimintaa etelän paikallisyhteisöjen ja ympäristön hyväksi. Nyt voit onnitella tai antaa hyvän joulumielen läheisellesi istuttamalla puun tai kylvämällä siemeniä hänen puolestaan. Voimme muuttaa maailmaa puu tai siemen kerrallaan!

Tasa-arvo, Ympäristö ja metsät

Solidaarisuus

Tavaralahjojen sijaan voit antaa ystävillesi eettisiä ja ekologisia Solidaarisuuslahjoja. Solidaarisuuslahjalla annat ison annoksen iloa lahjan vastaanottajalle ja kehitysmaiden perheille ja yhteisöille. Solidaarisuuden luotettavat ja pitkäaikaiset paikalliset kumppanit vastaavat lahjasi perille menosta kohdemaissamme.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Ympäristö ja metsät

SOS-Lapsikylän verkkokauppa

Ostamalla lahjoitustuotteita tuet SOS-Lapsikylän lastensuojelutyötä, ja olet näin mukana tarjoamassa huostaan otetuille ja lastensuojelun tuen piirissä oleville lapsille mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen.

Lapset ja nuoret

Suomen kirjastoseura: Tietolahja

Tue tiedon saatavuutta, lukutaitoa ja tasa-arvoista tietoyhteiskuntakehitystä Namibiassa ja Tansaniassa. Aineettomat lahjat, kirjastokassit ja postikortit.

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Suomen luonnonsuojeluliitto

Anna lahja samalla kertaa luonnolle ja ystävällesi. Luonnonsuojeluliiton aineettomien lahjojen kauppa on avattu. Haluamme auttaa tulevana vuonna metsiä ja niiden asukkeja. Valitse oma suosikkisi viidestä lahjoituskohteesta!

Eläimet ja maatalous, Koriste-esineet, Kortit, Kosmetiikka, Laukut ja kassit, Ympäristö ja metsät

Suomen Lähetysseuran Onnen lahjat

Anna tavaralahjan sijaan ystävällesi, sukulaisellesi tai yhteistyökumppanillesi eettinen ja ekologinen Onnen lahja. Hyväntekeväisyyslahja tuo lahjan saajalle iloa. Samalla lahja antaa kehitysmaiden ihmisille avaimet onneen.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vammaiset, Ympäristö ja metsät

Suomen Pakolaisapu: Parempi lahja

Parempi lahja, kuten lukutaito tai ammatti, auttaa Liberian, Sierra Leonen ja Ugandan pakolaisia sekä paluumuuttajia toipumaan sodasta. Myös pieniä lahjoja, kuten aapisia ja koruja.

Eläimet ja maatalous, Opetus ja koulutus, Sanitaatio ja puhdas vesi, Ympäristö ja metsät

Suomen Punainen Risti

Anna lahjaksi Merkkiteko - lahjoitus Punaisen Ristin toimintaan kaukana tai lähellä. Kaupasta löydät myös Merkkituotteet, joita ostamalla tuet Punaisen Ristin kotimaan toimintaa.

Hätäapu, Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Lelut, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Vaatteet ja tekstiilit

Suomen Somalia-verkosto

Suomen Somalia-verkoston kannatusjäsenmaksut ovat tänä vuonna kameliteemaisia. Aineettomilla lahjoilla tuetaan ympäristöhankkeita sekä viedään suomalaista neuvolaosaamista Somaliaan.

Terveydenhuolto ja lääkkeet, Opetus ja koulutus, Ympäristö ja metsät

Suomen UNICEF: UNICEF-lahjat

UNICEF-lahjan antamalla varmistat elintärkeiden tarvikkeiden toimituksen lapsille ja heidän perheilleen ympäri maailman.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet

Suomen YK-liiton Siniset tuotteet

YK-liiton Siniset tuotteet ovat laadukasta suomalaista designia. Valikoimasta löytyy tuotteita mm. Globe Hopelta ja Finlaysonilta. Tuotto menee YK-liiton toiminnan tukemiseen ja YK:n päämäärien edistämiseen.

Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Tikau-kauppa

Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu muun muassa matoista, peitteistä, koreista, laukuista ja huiveista.

Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Korit, Laukut ja kassit, Matot, Vaatteet ja tekstiilit

Ukumbin verkkokauppa

Lahjoita pala parempaa tulevaisuutta Kambodzan nuorille Ukumbi ry:n joulukampanjan kautta. Verkkokaupassamme myynnissä tunnelmallisia joulukortteja ja aineettomia lahjoja, joiden tuotoilla edistetään ekologista ja vuorovaikutteista arkkitehtuuria kehittyvissä maissa.

Kortit, Opetus ja koulutus

UN Women: Eettiset lahjat

Anna tavaralahjan sijaan tänä jouluna hyvää mieltä! UN Womenin eettiset lahjat ovat aineettomia lahjoja, joilla ilahdutat ystävääsi ja vaikutat naisten ja tyttöjen elämään eri puolilla maailmaa.

Hätäapu, Mielenterveys, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Työ

World Visionin eettisten lahjojen kauppa

World Visionin eettinen joululahja on siitä erityinen lahja, että sillä on aina kaksi saajaa: toinen kotimaassa ja toinen kaukana kehitysmaassa. Kehitysmaassa se pelastaa ihmishenkiä – se on siis todellisuudessa valtavan arvokas lahja, vaikka sen rahallinen arvo ei sitä meille olisikaan. Hyviä ostoshetkiä – Shop until no kid drops!

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ

WWF: Anna joululahja luonnolle

Tee lahjoitus naalille, jääkarhulle tai metsäpeuralle, ja jaa moninkertaisesti iloa sähköisellä joulutervehdyksellä!

Eläimet ja maatalous, Ympäristö ja metsät

Yhteiset Lapsemme ry

Ostamalla eettisen lahjan tuet kehitysyhteistyöhankettamme, jota toteutamme yhteistyössä bolivialaisen kumppanijärjestön Defensa de niñas y niños’in (DNI) kanssa. Järjestö on tehnyt jo vuosikymmeniä työtä Boliviassa lasten oikeuksien ja demokratiakehityksen puolesta ja väkivaltaa ja syrjintää vastaan.

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Yhteisvastuukauppa

Hanki hyvä mieli Yhteisvastuutuotteilla. Varat käytetään avustustyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Astiat, Koriste-esineet, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit