Eettiset joululahjat 2020

Fingo on kerännyt tälle sivulle vinkkejä vuoden 2020 toisenlaisista joululahjoista, jotka tukevat kestävää kehitystä ja auttavat auttavat maailman kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Mukana on lahjojen parhaimmisto: hyväntekeväisyyttä, reilua kauppaa ja aineettomia lahjoja.

"Muista joululahjaostoksillakin kysyä: miksi, missä, miten ja kuka."
- Noora Shingler

Listalla on sekä Fingon jäsenjärjestöjä että eettisiä lahjoja tarjoavia yrityksiä. Fingo ei vastaa sivulla mainostettavien palveluiden sisällöstä. Lue lisää Lahjamainosten säännöt -sivulta.

Abilis-säätiö

Anna joululahja kehitysmaiden vammaisille tytöille ja naisille. Vammaisten tyttöjen perusopetus ja vammaisten naisten luku-ja kirjoitustaito ovat tärkeitä painopisteitä. Ole mukana kestävässä kehityksessä.

Ihmisisoikeudet, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo, Vammaiset

Adamadeya ry

Yhdistyksemme kerää vuosittain rahaa koululaisten hyväksi mm. koulun lukukausimaksuihin, koulurakennuksen kunnostamiseen ja rahaa koulutarvikkeiden ostamiseen paikan päällä. Lisäksi meillä pyörii jo kolmatta vuotta terveydenhuoltoprojekti, yhdistyksen keräämillä lahjoituksilla palkkaamme kätilön, sairaanhoitajan ja lääkärin sekä ostamme kyläläisten tarvitsemia lääkkeitä. Vuonna 2019 saimme rakennutettua uuden kaivon kylään.

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Sanitaatio ja puhdas vesi

African Care

Anna tänä vuonna joululahja, jolla on kauaskantoiset vaikutukset. African Caren verkkokaupasta löydät aineettomat lahjat, jotka vahvistavat naisten asemaa ja hyvinvointia Etelä-Somalian Afgoyessa.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Suoja ja vaatetus

Aion Sigma Oy 

Lahjoita vanha älypuhelimesi! Tuemme maaseudun naisyrittäjiä eri Afrikan maissa antamalla heille mahdollisuuden hankkia laadukkaan secondhand-älypuhelimen pientä kuukausimaksua vastaan. Puhdistamme lahjoitetut puhelimet kaikesta tiedosta, arvioimme niiden kunnon, ja mahdollisuuksien mukaan kunnostamme ne. Näin sekä lahjoittaja että asiakaskasyrittäjä voi varmistua tietosuojastaan ja puhelimen laadusta.

Tasa-arvo, Teknologia, Tytöt ja naiset, Työ

Amnesty Store

Ostamalla aineettoman lahjan teet ystäväsi puolesta lahjoituksen Amnestylle ja olet mukana tukemassa Amnestyn työtä ihmisoikeuksien puolesta.

Ihmisoikeudet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Animalian aineettomat lahjat

Anna tänä jouluna lahja eläimille. Tue eläinten puolesta tehtävää vaikuttamistyötä ja kampanjointia hankkimalla lahjaksi Animalian aineettomia lahjoja. Nykyinen eläinsuojelulaki ei suojele eläimiä riittävästi. Eläimet ansaitsevat parempaa. Ilahdutat ystävää ja tue eläinten oikeuksia ja eläinsuojelua. Lahjalle saat kauniin kortin!

Eläinsuojelu

Eetti ry

Maailma on jo täynnä krääsää, mutta Eetin aineeton joululahja on teko vastuullisemman vaateteollisuuden puolesta. Tuellasi Eetti ajaa vaateteollisuuteen läpinäkyvyyttä, ekologisuutta ja ihmisoikeuksien toteutumista. 

Ihmisoikeudet, Vastuullisuus, Tasa-arvo, Ympäristö ja metsät

Ekolo-verkkokauppa

Ekologisia ja luonnonmukaisesti tuotettuja joululahjoja tarjoaa Ekolo-verkkokauppa. Ekolo käyttää yritystoiminnasta syntyvän ylijäämän toimintansa kehittämiseen sekä luonnonsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen toiminnan tukemiseen.

Astiat, Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät

Emmaus Helsinki

Erilainen joululahja Emmauksen kirpputorilta! Anna lahjakortti Emmaukseen, tuotto menee lyhentämättä köyhien lasten Cuna Nazarethin päiväkodille Peruun.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Astiat, Kirjat, Vaatteet ja tekstiilit 

FFD

Anna joululahja rakkaillesi tukemalla maanviljelijäperhettä kehitysmaassa. Food and Forest Development Finland FFD:n aineettomat lahjat auttavat siellä, missä tarve on suurin: kolme neljäsosaa maailman köyhimmistä ihmisistä asuu maaseudulla. Tomaatintaimia, kalanpoikasia, mehiläispesä tai metsänhoitokoulutusta - tutustu FFD:n lahjakauppaan ja hanki paras joululahjasi!

Eläimet ja maatalous, Ruoka, Ympäristö ja metsät

Fida International

Kummilapselle kummilapsi! Anna kummilapsellesi joululahjaksi mahdollisuus seurata lapsen elämää Afrikassa, Aasiassa tai Itä-Euroopassa ja oppia samalla auttamisesta. Lahjan antajana maksat kuukausittaisen kummimaksun, jolla muutetaan yhden lapsen koko maailma – ja autetaan koko yhteisöä. Kummipostit lähetetään suoraan lahjan saajalle, ja voitte seurata yhdessä yhteisen kummilapsenne tarinaa.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ihmisoikeudet, Hätäapu

Finnwatch

Älä hanki uutta turhaketta! Ostamalla ystävällesi Finnwatchin ekologisen aineettoman lahjan tuet työtä vastuullisemman yritystoiminnan puolesta. Sähköisen kortin toimitat nopeasti perille vaikka vielä jouluaattona.

Ihmisoikeudet, Vastuullisuus, Tasa-arvo, Ympäristö ja metsät

FinnWID - Naiset kehitystyössä ry

Anna tänä jouluna mahdollisuus toisenlaiseen tarinaan! Toisenlaisia tarinoita -kampanja kerää varoja ihmiskaupan vastaiseen työhön Nigeriassa ja Suomessa. Lahjoituksellasi tuet muun muassa nuorten naisten it-alan koulutusta ja työllistämistä Nigerian Benin Cityssä, sillä kestävä ja ihmisarvoinen työ on tärkeä tekijä ihmiskaupan ehkäisemisessä. 

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Opeutus ja koulutus, Tytöt ja naiset

FSE – Finnish Special Education in Africa ry

Tuotteiden myynnistä saatu tuotto lähetetään lyhentämättömänä Tansanian Arushaan ja siellä opiskelevien kuurojen lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Furaha ry

Furaha ry tarjoaa turvallisen kodin tytöille Ugandan Jinjassa. Kodin ja ylläpidon lisäksi Furaha-kodin lapset saavat mahdollisuuden käydä laadukasta koulua ja edellytykset parempaan elämään. Jokainen lahjoitus, pieni tai suuri, on meille ensiarvoisen tärkeä!

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Tytöt ja naiset

Globe Hope

Vastuullisesti tuotettuja pehmeitä lahjoja. Globe Hope ylsi tänä Eetti ry:n tekemän kotimaisten vaatebrändien vastuullisuusränkkäyksen ylimpään kategoriaan. Tutustu ekologisiin, eettisiin ja esteettisiin tuotteisiin, jotka valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista.

Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Greenpeace

Antamalla tänä jouluna Greenpeacen ympäristöystävällisen lahjan voi lahjanantaja edistää planeettamme hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden eteen tehtävää työtä. Lahjoituksen myötä lahjoittaja itse tai valitsemansa lahjansaaja vastaanottaa kauniin painetun kortin runollisella tervehdyksellä tai digitaalisen diplomin osoituksena planeettamme metsien, valtamerien ja luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta. Painettu kortti saapuu vastaanottajalleen siemenkirjekuoressa, ja digitaalinen diplomi sisältää vinkkejä luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi.

Ympäristö ja metsät,  Eläimet ja maatalous, Biodiversiteetti

HelsinkiMissio: Aikalahja

Aikalahja on eettinen lahja, jolla on kaksi saajaa. Toinen heistä on yksinäinen vanhus, nuori tai lapsiperheen vanhempi. Toinen taas sinulle läheinen ihminen, jota haluat ilahduttaa Aikalahja-kortilla. Aikalahja-nimi tulee siitä, että joku HelsinkiMission vapaaehtoinen tai ammattiauttaja antaa aikaansa ja läsnäoloaan yksinäiselle.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo

Hiilivapaa Suomi -kampanja (Maan ystävät ry)

Omavalintaisella lahjoitussummalla voit tukea Hiilivapaa Suomi -ilmastokampanjaa, joka pyrkii saamaan suomalaiset valtionyhtiöt linjaan Pariisin ilmastosopimuksen kanssa. Lahjan saajalle voit ladata digitaalisen Fortum-aiheisen joulukortin.

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti 

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry ja Prisman verkkokauppa

Nyt voit helposti toimittaa joulupukin virkaa lahjoittamalla joululahjoja vähävaraisille lapsille Prisman verkkokaupan kautta. Verkkokaupasta ostetut joululahjat toimitetaan asiakkaan valitsemaan Hope ry:n toimipisteeseen, jossa vapaaehtoiset paketoivat lahjat ja toimittavat ne paikallisille, apua tarvitseville lapsiperheille. Mukana on 19 eri paikkakuntaa ympäri Suomea. Voit valita lahjoitukseksi minkä tahansa verkkokaupan tuotteen, mutta erityisen mieluisia lahjoja ovat lelut, lastenvaatteet, elektroniikkatuotteet, sekä valmiiksi kootut joulupöydän herkkupaketit. Joululahjatilauksia Hope ry:lle voi tehdä Prisman verkkokaupassa 13.12.2020 asti, jotta kaikki paketit ehtivät saajilleen jouluaattoon mennessä.

Tasa-arvo, Elintarvikkeet, Lelut

Interpedia

Eettisten lahjojen kaupastamme saat aineettomia paketteja, jotka tekevät hyvää. Lahjoilla edistämme lapsen oikeuksia ja koulutusta Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Intiassa, Kolumbiassa, Nepalissa ja Thaimaassa. Anna lapselle lahjaksi parempi tulevaisuus. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Into Kustannus

Tilaa eettiset lukulahjat pukinkonttiin Into Kustannukselta. Saatavilla maailmaa mullistavaa tietoa ja käänteen tekevää kaunoa. 

Kirjat ja lehdet

Kaarna Living verkkokauppa

Hyvää ja kaunista! Kaarna Living tuo esille kauniita ekologisia tuotteita sekä niiden tekijöitä. Löydät meiltä laadukkaat ja vastuulliset, hyvän mielen joululahjat.

Astiat, Hygienia, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS

Puolusta ihmisoikeuksia ja lahjoita: Lahjoittamalla tuet ihmisoikeuspuolustajien työtä. Tukesi ohjataan Itä-Afrikan ja Etelä-Aasian ihmisoikeuspuolustajille, jotka työskentelevät maidensa ihmisoikeustilanteen parantamiseksi.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo

Kapua Shop

Kapua Shop tuo kehitysmaat kotiisi ja vie tukesi maailman köyhimpien maiden ihmisille. Shopin reilut ja eettiset tuotteet ovat täynnä toivoa ja hyvää mieltä. Tutustu ja ihastu!

Elintarvikkeet, Käsityöt, Kirjat ja lehdet, Kosmetiikka, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit

Karma Shop

Eettistä ja ekologista muotia verkkokauppa Karma Shopista, muun muassa reilun kaupan sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettuja People Tree -vaatteita urheiluun, vapaa-aikaan ja juhlaan.

Vaatteet ja tekstiilit

Kehitysmaayhdistys Pääskyt

Verkkokaupassamme ja Emmaus Helsingin kirpputorilla Mäkelänkadulla on myytävänä kauniita perulaisia ja intialaisia käsitöitä sekä Elämänpuu-adresseja. Ostamalla tuet työtämme kestävän toimeentulon ja tasa-arvon puolesta Nepalissa ja Perussa. 

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Ruoka, Tasa-arvo, Työ, Vaatteet ja tekstiilit

Keikkapooli – ihmisoikeuksia edistävä siivouspalvelu

Yhteisömme tarjoaa osaavaa siivousta ja tukee samalla itäeurooppalaista liikkuvaa väestöä, jonka työllistyminen Suomessa on haastavaa. Keikkapoolin kautta voit tilata lahjaksi siivouksen, edistää hyvin heikossa asemassa olevien siirtolaisten työllistymistä ja suoda läheisellesi mahdollisuuden nauttia hyvästä asiakaspalvelusta kotonaan. Viikkosiivous, suursiivous, muuttosiivous, pientä siistimistä, siivous autotallissa tai varastossa – hoituu, kokemuksella! Tilaukset linkin takaa, mukaan tieto lahjakortin saajasta.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Työ

Kirkon Ulkomaanapu: Anna jouluna Toisenlainen Lahja 

Toisenlainen Lahja on helppo ja hauska tapa ratkaista joulun lahjapulmat. Lahjoituksesta saat annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin. Kortissa kerrotaan, miten lahja auttaa kehitysmaiden perheitä. Anna lahjaksi vaikkapa Vuohi, Puuntaimet tai Stipendi tytölle!

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Työ, Ympäristö ja metsät

Käymäläseura Huussi

Helpota lasten hätää, lahjoita huussi ja tarvikkeita tai ryhdy huussikummiksi! Lahjoitusten avulla rakennetaan kuivakäymälöitä, vesipisteitä ja annetaan terveyskoulutusta Sambiassa! Lahjalla varmistat puhtaamman ja terveemmän elinympäristön sekä parannat konkreettisella tavalla koulujen ja perheiden elinolosuhteita.

Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet

LiiKe

Kunnon Lahja ilahduttaa saajaansa lähellä ja kaukana – siellä, missä sitä todella tarvitaan. Anna Kunnon Lahja – elämys auttamisesta, hyvää mieltä ja ennen kaikkea konkreettinen lahja ihmiselle, joka sitä todella tarvitsee! Voit lähettää itsemuokkaamasi sähköisen postikortin lahjan vastaanottajalle. Kun lahjoitus on mennyt perille Tansaniassa, saatte siitä kiitoksen sekä terveiset sähköpostitse!

Kunnon lahjat ovat kymmenen erilaista tuotetta, toiset konkreettisempia ja toiset aineettomampia. Tukesi on tärkeä ja se toimitetaan aina perille saakka!

Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus

Luonnonperintösäätiö - Pala ikimetsää

Osta pala ikimetsää lahjaksi tai itsellesi. Luonnonperintösäätiön kautta luonnonystävä voi ”omistaa” palan metsää. Lahjoituksesi käytetään uusien suojelualueiden ostoon. Voit kohdistaa sen suoraan tulevien metsien ostoon tai "ostaa" palan joltakin Luonnonperintösäätiön suojelualueista. 

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti

Luonto-Liitto

Sano ei krääsälle tänä jouluna! Tilaa joululahjaksi sen sijaan Luonto-Liiton Nuorten Luonto- tai Sieppo-lehti koko vuodeksi. Nuorten Luonto kertoo ympäristöasioista ja paljon muustakin raikkaasti ja räväkästi. Vaihtuvien teemojen ohella lehdessä käsitellään ekoelämää ja kestävää kulutusta, ympäristönsuojelua, luonnossa harrastamista sekä kulttuuria.

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti, Lapset ja nuoret

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV)

Anna joululahjaksi terveyttä maailmaan ja tue LSV:n pitkäaikaista työtä terveyden ja rauhan edistämiseksi! Aineettomalla lahjalla tuet mielenterveysongelmien ehkäisemistä tai tuberkuloosin vastaista työtä Somaliassa. Aineeton lahja on eettinen ja kestävä – tuotat sillä saajalle moninkertaisen ilon!

Koriste-esineet, Lapset ja nuoret, Mielenterveys, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vaatteet ja tekstiilit, Vammaiset

Maailma, me kaikki

Anna joululahjaksi kertalahjoitus Gambian lasten koulutukseen tai ryhdy vakituiseksi kummiksi innokkaalle koululaiselle. Suomalaiset vapaaehtoiset varmistavat paikan päällä, että yhdistyksen keräämät varat käytetään oikein.
Avustuksilla kustannetaan mm. esikoulun tilojen ylläpito, gambialaisten työntekijöiden palkat, lasten opetus, ruokailut ja terveydenhoitokulut, silpomisen vastaiset koulutukset aikuisille, sekä koululaisten perheille tarkoitettu hätäapu. Varsinkin nyt korona-aikaan perheiden avun tarve on suurempi kuin koskaan!

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo, Hätäapu

Malawin Lasten ja Nuorten Avuksi ry 

Malawin Lasten ja Nuorten Avuksi ry on vuonna 2012 Kajaanissa perustettu yhdistys. Tavoitteemme on rakentaa 8-luokkainen koulu Muonan kylään, Malawiin. Tutustu nettisivuihimme ja tue toimintaamme lasten koulutuksen puolesta.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo

Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkokauppa

Tuotteilla tuetaan liiton työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi.

Kirjat ja lehdet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit, Pelit

MEREO / Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry

Haluatko levittää tänä vuonna joulumieltä tukemalla ikäihmisiä, jotka ovat jääneet yksin koronan keskelle? MEREOn Kiireettömiä kohtaamisia ikäihmisille! -lahjan avulla autat meitä toteuttamaan MEREOn Etsivää vanhustyötä ja tarjoamaan kiireetöntä apua ja tukea senioreille Helsingissä. Työmme avulla vähennämme ikäihmisten yksinäisyyttä ja autamme heitä mm. löytämään mielekästä tekemistä arkeen tai saamaan vapaaehtoisen juttu- tai ulkoilukaverin. Lue lisää arvokkaasta työstämme nettisivuiltamme. 

Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Mifuko

Lahjoita esimerkiksi lastenhoitajan kuukauden palkka kenialaiseen lastenkotiin tai ammattikoulun opettajalle puolen kuukauden palkka.

Jalkineet, Korut, Laukut ja kassit

Moniheli-verkosto

Tee hyvää lähellä ja tue monikulttuurista nuorisoa, sekä maahan muuttaneiden osallisuutta. Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli keräsi yhteen sivuun merkityksellisiä lahjoja verkostonsa jäseniltä. Tue itse tai toisen puolesta esimerkiksi yhden nuoren osallistumista Think Africa ry:n kesäleiriin, maahan muuttaneiden naisten uintitaitoja MonaLiiku ry:n uintikurssilla, tai eri yhdistysten yleishyödyllista toimintaa mm. kotoutumisen, maahanmuuttajien osallissuuden ja kulttuurin edistämiseksi. 

Tasa-arvo, Ihmisoikeudet, Monkulttuurisuus

Msingi-seura ry

Lahjoittaisitko sinä vaikkapa joulukorttirahasi? Msingi on kunta Tansaniassa. Siellä toimii suomalaisella tuella 2018 rakennettu kehitysvammaisten koulu ja asuntola, jonka yövalvojan palkkio ei ole vielä mahtunut kunnan budjettiin. Kympin lahjoituksella varmistat viikon palkkion ja lapsille turvallisen koulunkäynnin. 

Lapset ja nuoret, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet, Opetus ja koulutus
  • Nordea FI35 1033 5000 0305 59. Viitenumero: 20200. Keräysnumero: RA/2020/996.

MUMs helping mums

Hanki verkkokaupasta eettistä designia Etelä-Afrikasta.

Huonekalut, Käsityöt, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Matot

Museokortti

Museokortti-lahjalla annat aineettomia elämyksiä koko vuodeksi! Lahja toimitetaan digitaalisesti tai kirjekuoressa.

Kulttuuri ja elämykset

Naisten Pankki

Anna lahjaksi tasa-arvoinen tulevaisuus, jossa jokainen on yhdenvertainen sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Lahjoituksellasi hauraassa asemassa elävä nainen saa mahdollisuuden koulutukseen ja toimeentuloon. Tässä voit tehdä joko lahjoituksen tai antaa lahjan sinulle tärkeälle ihmiselle.

Tasa-arvo, Ihmisoikeudet, Pienlainat, Opetus ja koulutus

Norsun Muisti lautapeli

Norsun muisti lautapelissä pelastetaan eläimiä ja istutetaan puita ympäri maailmaa. Norsun muisti ja henki auttaa sinua. Varo salakaatajia! 

Ostaessasi pelin, lahjoitat hedelmäpuun taimen kuljetuksineen - yht. 2,62€ - Sambialaiseen köyhään kylään. Green Living Movement (GLM) Sambia ja Green Living Movement (GLM) Suomi ry tukevat ruohonjuuritason kehitystä Sambian maaseudulla.

Pelit, Kulttuuri ja elämykset, Luonto ja metsät

Nudge-verkkokauppa

Ekologisin ja eettisin periaattein valmistettua tyylikästä ja ylellistä vaatepartta koko perheelle.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Opettajien Lähetysliitto - Lähetyskalenteri 2021

Vuodesta 1972 ilmestynyt seinäkalenteri sisältää kauniita luontokuvia Suomesta. Kuviin liittyy pienet raamatuntekstit sekä Anja Karkiaisen, Pia Perkiön ja Kaija Pispan ihanat ja koskettavat runot. Kalenterin myyntituotto ohjataan Suomen Lähetysseuran kautta sovittuihin nimikkokohteisiin, mm. Nepalissa, Namibiassa, Tansaniassa, Etiopiassa.

Lähetystyö, Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Pelastakaa Lapset: aineettomien lahjojen Toivekauppa

Toivekaupasta löytyy lahjoja eri teemoilla (kotimaan työ, hätäapu, koulutus). Hyviä täsmälahjoja jouluun on esimerkiksi Jouluiloa syrjäytymisvaarassa olevalle lapselle Suomessa, joka kohdennetaan lasten ja nuorten syrjäytymisen vastaiseen työhön Suomessa – oppimateriaalitukea, harrastustukea, tukiperhetyötä ja verkkonuorisotyötä. Hyvä kv-aiheinen lahja on Parempi elämä lapselle maailmalla, joka kohdennetaan katastrofirahaston kautta kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille maailmalla.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ

Pelastusarmeijan Joulupata

Perinteinen keräys kohdennetaan kymmenille tuhansille vähäosaisille lapsiperheille ja syrjäytyneille ihmisille Suomessa.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Ruoka

Plan

Planin aineeton lahja on ympäristöystävällinen ja eettinen valinta. Anna joululahja, joka ilahduttaa sekä lahjan saajaa että auttaa lapsia ja erityisesti tyttöjä kehittyvissä maissa.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat SANSA

Anna lahjaksi radio- tai televisio-ohjelma-aikaa. SANSAn kautta voit tukea esimerkiksi arabiankielisille nuorille tai naisille suunnattua kristillistä radio- tai televisio-ohjelmaa

Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo, Teknologia

Rauhanliitto

Antaisitko tänä jouluna lahjaksi rauhaa? Ilahduta läheistäsi Rauhanliiton aineettomalla joululahjalla ja kauniilla kortilla! Samalla tuet tärkeää rauhantyötä. Rauhanliiton verkkokaupasta myös muut rauhanlahjat, kuten kirjat ja kasvomaskit.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Rauhatyö

Sera Helsinki

Sera Helsinki valmistaa lampaanvillamattoja ja puuvillapyyhkeitä Etiopiassa. Tuotteet tehdään puhtaista luonnon raaka-aineista yhdistämällä etiopialaisia käsityöperinteitä suomalaiseen muotoiluun. Tuotteen luovat parempaa elämää haavoittuville ryhmille - vammaisille ja yksinhuoltaja äideille. 

Vaatteet ja tekstiilit, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet, Opetus ja koulutus

SEYn aineettomat eläinsuojelulahjat

Ostamalla aineettoman jouluahjan teet läheisesi puolesta lahjoituksen eläinsuojeluun. Joululahjamme on rakkauden ja huolenpidon lahja.

Eläinsuojelu

Siemenpuu

Siemenpuulle tehty kertalahjoitus toimii myös aineettomana lahjana! Lahjakortilla kerrot tukeneesi Siemenpuun kautta etelän järjestöjen ja paikallisyhteisöjen toimintaa rikkaan elonkirjon ja kestävän elinympäristön puolesta. Samalla levität kestävän elämäntavan siemeniä.

Eläinsuojelu, Luonto ja metsät, Biodiversiteetti

SOS-Lapsikylä

Tänä jouluna muistetaan niitä lapsia, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi. Anna lapselle joululahja, joka muuttaa hänen elämänsä pysyvästi!

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet

Startup Refugees

Startup Refugeesin pienyrittäjät tarjoavat ainutlaatuisia lahjoja ja elämyksiä jokaiseen kotiin. Vielä ehdit ostaa tositarkoituksella ja tukea heidän uutta matkaansa yrittäjinä Suomessa. Kaikki tuotot menevät suoraan yrittäjille.

Tasa-arvo, Työ, Monikulttuurisuus

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK

Jos haluat tehdä lahjoituksen yksityishenkilönä, saat SASKin sähköisen joulukortin henkilökohtaiseen käyttöösi. Lahjoitussummaa ei ole määritelty. Kaikkien tuki on tärkeää. Jo pienelläkin lahjoituksella parannetaan monen ihmisen elämää!

Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Suomen Caritas

Caritaksen verkkokaupasta löydät eettisesti tuotettua kosmetiikkaa, kahvia, suklaata ja kynttilöitä. Myymme myös ainutlaatuista nicaragualaista keramiikkaa San Juan de Orienten kylästä. Antamalla hyvän mielen lahjan tuet samalla Caritaksen avustustyötä.

Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät, Elintarvikkeet, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Suomen luonnonsuojeluliitto

Anna samalla kertaa luonnolle ja ystävällesi luonnonsuojeluliiton aineettomalla lahjalla. Haluamme auttaa tulevana vuonna metsiä ja niiden asukkeja. Valitse oma suosikkisi viidestä lahjoituskohteesta!

Ympäristö ja metsät, Eläinsuojelu, Biodiversiteetti

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran aineettomalla lahjalla tuet työtä, jossa tuodaan toivoa kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. Olet mukana rakentamassa maailmaa, jossa jokainen saa äänensä kuuluville.  Teemme pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta 30 maassa. Anna aineeton lahja ja tuo toivoa sitä eniten tarvitseville.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Ympäristö ja metsät

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Anna lahjaksi iloa! Partiolaisten aineettomalla lahjalla voit mahdollistaa vähävaraisen lapsen harrastuksen. 

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo,

Suomen Pipliaseura

Voimalahja on Pipliaseuran aineeton lahja, jonka avulla välität lämpimät ajatuksesi ystävälle ja tuet Raamatun kääntämistä, käyttöä ja lukutaitotyötä Pipliaseuran työalueilla eri puolilla maailmaa.

Lähetystyö, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Suomen Punainen Risti

Vaikuttava lahja on sitomaton lahjoitus Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tai kotimaan toiminnan tukemiseen. Samalla annat läheisellesi arvokkaan ja arvostavan viestin. Asetutte heikomman puolelle yhdessä; autatte hädässä olevan uuteen alkuun. 

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vammaiset, Ympäristö ja metsät

Suomen Somalia-verkosto

Lahjoita tänä jouluna parempaa tulevaisuutta Somaliaan. Eettisillä joululahjoillamme tuet ympäristönsuojelua, ehkäiset aavikoitumista ja tarjoat odottaville äideille mahdollisuuden turvalliseen raskauteen ja synnytykseen. 

Terveydenhuolto ja lääkkeet, Opetus ja koulutus, Ympäristö ja metsät

Suomen UNICEF: UNICEF-lahjat

UNICEF-lahjalla ilahdutat ystävää ja autat maailman lapsia. Lahjan antamalla varmistat elintärkeiden tarvikkeiden toimituksen lapsille ja heidän perheilleen ympäri maailman.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet

Tikau-kauppa

Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu muun muassa matoista, peitteistä, koreista, laukuista ja huiveista.

Koriste-esineet, Korit, Laukut ja kassit, Matot, Vaatteet ja tekstiilit

UFF

Lahjakortti UFF:n myymälöihin ilahduttaa ystävää, säästää ympäristöä ja tukee kehitysyhteistyötä. Lahjakortin saa haluamalleen summalle. Lisätietoja myymälöistämme tai info@uff.fi.

UN Women: Eettiset lahjat

Mitä lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea? Anna aineeton lahja, joka puolustaa naisten ja tyttöjen oikeuksia! UN Womenin Eettinen lahja tukee esimerkiksi vastasynnyttäneitä äitejä hauraissa olosuhteissa, auttaa ennaltaehkäisemään lapsiavioliittoja ja antaa naisille mahdollisuuden itsenäiseen toimeentuloon.

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Työ, Hätäapu, Mielenterveys, Tytöt ja naiset

World Visionin eettisten lahjojen kauppa

World Visionin eettinen joululahja on siitä erityinen lahja, että sillä on aina kaksi saajaa: toinen kotimaassa ja toinen kaukana kehitysmaassa. Voit lahjoittaa hehtaarin metsää, äitiyspakkauksen tai vaikkapa vuohen. Lahjojen avulla parannamme lasten elämää ympäri maailmaa.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tytöt ja naiset, Tasa-arvo, Työ, Hätäapu

WWF

WWF:n sivuilta voit hankkia kauniita sähköisiä joulutervehdyksiä, joissa esiintyy esimerkiksi naali, norppa ja tunturipöllö. Kortteja ostamalla tuet WWF:n työtä pohjoisten lajien ja niiden elinympäristöjen suojelemiseksi. Kortteja on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja ne voi myös tulostaa. Sivuilta on mahdollista hankkia myös kummius lahjaksi ystävälle tai sukulaiselle.

Eläinoikeudet, Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti

Yhteiset Lapsemme ry

Yhteiset Lapsemme myy bolivialaisia, kolumbialaisia ja myanmarilaisia käsitöitä ja koruja. Käsitöiden myyntituotolla tuetaan yhdistyksen kummi- ja kehitysyhteistyökohteita

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Koriste-esineet, Korut

Yhteisvastuukauppa

Ostamalla korkealaatuisia yhteisvastuutuotteita autat lähimmäisiä lähellä ja kaukana. Yhteisvastuulahjoilla voit ilahduttaa merkkipäivinä ja muissa lahjayhteyksissä.

Astiat, Koriste-esineet, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit