Rilli Lappalainen

Rilli Lappalainen

Kirjoittaja työskentelee Fingon vaikuttamistyön johtajana.

Rilli Lappalainen, HLPF

Missä maailma menee 17 kestävän kehityksen tavoitteen suhteen? Tätä kysymystä kokoontui arvioimaan korkean tason poliittinen foorumi HLPF (High Level Political Forum) heinäkuussa New Yorkissa. Fingon vetämän Bridge47-verkoston tapahtuma käsitteli HLPF:ssä koulutusta ja jatkuvaa oppimista, joita tarvitsemme saavuttaaksemme kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteet.
Lue lisää »
Oletuskuva.

Kestävää kehitystä tukeva johdonmukaisuus alkaa vihdoin näkyä ja kuulua yhä enemmän niin poliittisissa linjauksissa kuin puheissakin. Nyt myös johdonmukaisuutta koskevan kestävän kehityksen tavoitteen 17.14 mittaamista on vihdoin ryhdytty kehittämään.
Lue lisää »
Oletuskuva.

Suomella on takanaan kaksi EU-puheenjohtajakautta vuosilta 1999 ja 2006. Näistä molemmilla saatiin aikaan merkittäviä tuloksia. Puheenjohtajuuskaudet tarjosivat myös järjestöille kanavia tuoda näkemyksiään esiin sekä mahdollisuuden osaamisen kasvattamiseen ja verkostoitumiseen. Tällainen tilaisuus avautuu jälleen vuoden 2019 jälkimmäisellä puoliskolla, kun Suomi toimii EU:n puheenjohtajamaana.
Lue lisää »