Euroopan unioni

8 marras 2019

Berliinin muuri oli ennen kaikkea vastakkainasettelun symboli, mutta saksalaisille se oli paljon muutakin. Muuri jakoi kansakunnan kahtia erottaen perheet ja ystävät toisistaan vuosikymmeniksi. Muutoksen tuulet kaatoivat lopulta Berliinin muurin, vastakkainasettelun ja Saksan kahtiajaon 30 vuotta sitten siivittäen meidät toivon ja optimismin aikakauteen. Nyt nuo muutoksen tuulet ovat globaalilla näyttämöllä laantuneet ja vastakkainasettelu näyttää palanneen. Ulkopolitiikan epävarmuuden lisääntyminen herättää kysymyksen siitä, onko Berliinin muurin opit unohdettu.
Lue lisää »
Jutta Urpilainen Euroopan parlamentin kuulemisessa tiistaina 1.10.

Viime viikkoina on arvailtu, miten kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavaksi komissaariksi ehdolla oleva Urpilainen profiloituu. Omana toiveenani on ollut, että uusi komissaari on vahva yhteistyön, köyhyyden vähentämisen, tasa-arvon ja koulutuksen puolustaja. Näiden odotusten kanssa oli ilo seurata, kun Euroopan parlamentin kehitysvaliokunta tenttasi Urpilaista tiistaina kolme tuntia.
Lue lisää »
12 marras 2019

Viestintä ja kehitys -säätiö (Vikes) ja Journalistiliitto järjestävät seminaarin, jossa tarkastellaan informaatiovaikuttamisen erilaisia muotoja ja vaikutuksia sananvapauteen sekä keskustellaan EU:n ja muiden toimijoiden keinoista torjua hydridiuhkia. Päivän päätteeksi juhlistetaan Vikesin 15-vuotista taivalta sananvapauden puolustajana.
Lue lisää »
Suomalaiset kehitysjärjestöt ovat ottaneet iloisina vastaan tiedon Jutta Urpilaisen (sd.) nimityksestä EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavaksi komissaariksi.

Suomalaiset kehitysjärjestöt ovat ottaneet iloisina vastaan tiedon Jutta Urpilaisen (sd.) nimityksestä EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavaksi komissaariksi. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi salkkujaosta Brysselissä tiistaina. Nimitykset varmistuvat lokakuussa, kun Euroopan parlamentti äänestää komission kokoonpanosta.
Lue lisää »
Elina Korhonen

Suomi on tehnyt pitkäjänteistä ja vaikuttavaa työtä seksuaaliterveyden ja -oikeuksien (SRHR-oikeuksien) edistämiseksi kehityspolitiikassa. Konservatiiviset, naisten oikeuksia ja seksuaalioikeuksia vastustavat liikkeet ovat vahvistuneet ympäri maailman, joten SRHR-oikeuksien puolustaminen on juuri nyt tärkeämpää kuin koskaan.
Lue lisää »
EU-liput ja Agenda 2030 -tavoitteet

Fingo toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Suomen uuden Sustainable Europe – Sustainable Future -EU-puheenjohtajakausiohjelman. Jo ohjelman nimi kertoo, että kestävyys on Suomen puheenjohtajakauden läpileikkaava teema. Pintaa raaputtamalla ohjelmasta löytyy myös kehitettävää, jotta Suomen kaudella EU:sta tulee nykyistä reilumpi ja kestävämpi.
Lue lisää »