Siirtolaisuus

Toimittajia paneelikeskustelussa.

Siirtolaisuudesta ja pakolaisuudesta on uutisoitu viime vuosina paljon. Kyseessä ovat monimutkaiset, globaalit ja pitkään jatkuneet ilmiöt, joista ihmiset ansaitsevat faktoihin perustuvaa ja ymmärrettävää uutisointia. Frame, Voice, Report! -hankkeen keskustelutilaisuudessa Brysselissä kolme toimittajaa kertoi, kuinka he pyrkivät työssään pintaraapaisua syvemmälle kirjoittaessaan pakolaisista ja siirtolaisuudesta.
Lue lisää »
Simo Kohonen

Ilmastoon liittyvä siirtolaisuus on paljon monimutkaisempi ilmiö kuin se, että ihminen lähtee etsimään kotia uudesta maasta, kun nouseva lämpötila ja sen seuraukset tekevät elämästä mahdotonta. Siksi myös ratkaisuja ympäristösiirtolaisuuteen täytyy miettiä useammalta kantilta, kirjoittaa kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n maajohtaja Simo Kohonen.
Lue lisää »
Oletuskuva.

Viime viikolla sadat kansalaisyhteiskunnan ja valtioiden edustajat kokoontuivat jälleen yhteen pohtimaan siirtolaisuutta ja kehitystä. Kuusi kuukautta aiemmin saman asian äärelle kokoonnuttiin Dhakassa, Bangladeshissa, jossa muuttoliike on vähintään yhtä ajankohtainen asia kuin meillä Euroopassa. Nyt kokouksen isäntänä oli Saksa ja paikkana Berliini. ”Kaupunki jota kerran jakoi muuri ja piikkilanka, mutta joka nyt on yhtenäisyyden ja moninaisuuden symboli”, kuten tapahtumassa kansalaistoimijoita edustanut Wies Maas asian runollisesti ilmaisi.
Lue lisää »