Rauha

9 joulu 2019

Suomi raportoi toisen kerran YK:n kestävän kehityksen seurantakokouksessa (High level political forum on sustainable development) ensi heinäkuussa New Yorkissa. Raportin työstäminen alkaa jo nyt ja se julkaistaan keväällä 2020 raportoiden siitä miten Suomi on edistänyt kestävän kehityksen tavoitteita viimeisen neljän vuoden aikana.
Lue lisää »
21 marras 2019

EU ei ole onnistunut löytämään yhtenäistä linjaa ja ratkaisua turvapaikkapolitiikkaansa, vaikka vuoden 2015 jälkeen Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten ja pakolaisten määrä on merkittävästi pienentynyt. Yhtenä ratkaisuna EU on solminut kumppanuuksia esimerkiksi Turkin ja Libyan kaltaisten maiden kanssa, antaen taloudellista tukea siirtolaisten pitämisestä rajojen ulkopuolella. 
Lue lisää »
Toni Kuoremäki

Tutun sanonnan mukaan nuorissa on tulevaisuus. Tämä kiistaton totuus jää kuitenkin usein pelkäksi retoriseksi tehokeinoksi, jolloin nuorten taidot ja oikeus osallistua yhteiskunnan sekä tulevaisuuden muokkaamiseen jäävät varjoon. Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman on tarkoitus nostaa nuoret aktiivisiksi ja yhdenvertaisiksi toimijoiksi.
Lue lisää »