Eriarvoisuus

8 marras 2019

Berliinin muuri oli ennen kaikkea vastakkainasettelun symboli, mutta saksalaisille se oli paljon muutakin. Muuri jakoi kansakunnan kahtia erottaen perheet ja ystävät toisistaan vuosikymmeniksi. Muutoksen tuulet kaatoivat lopulta Berliinin muurin, vastakkainasettelun ja Saksan kahtiajaon 30 vuotta sitten siivittäen meidät toivon ja optimismin aikakauteen. Nyt nuo muutoksen tuulet ovat globaalilla näyttämöllä laantuneet ja vastakkainasettelu näyttää palanneen. Ulkopolitiikan epävarmuuden lisääntyminen herättää kysymyksen siitä, onko Berliinin muurin opit unohdettu.
Lue lisää »
24 loka 2019

Tervetuloa juhlistamaan YK:n päivää kanssamme. Tänä vuonna YK:n päivän seminaarissa keskustellaan erityisesti lasten, nuorten, naisten ja alkuperäiskansojen asemasta ja roolista kestävän kehityksen edistämisessä ja rauhan rakentamisessa. Tilaisuuden aikana julkistetaan myös vuoden 2019 YK:n ystävän kunniamaininta.
Lue lisää »
19 marras 2019

Climate crisis, fake news, inequality & social exclusion, unsustainable consumption are some of the biggest challenges of our times! … The time to act is now. Do you want to get a deeper understanding along with research-based insights on these challenges and many more? Fancy taking part in transforming the world for the better with people from different walks of life?
Lue lisää »
1909 Eurooppa-foorumi 1.jpg

Suurin osa maailman ihmisistä kokee eriarvoisuutta jossain sen muodoista. Hyvä uutinen on, että kansainvälinen yhteisö on sitoutunut Agenda2030-tavoitteisiin, joihin sisältyy eriarvoisuuden kitkeminen maiden sisällä ja niiden välillä. Fingon ja SOSTEn tilaisuudessa Turun Eurooppa-foorumissa oltiin huolissaan siitä, että tällä hetkellä maailman johtajien oman edun tavoittelu menee yhteisten tavoitteiden ja lupausten edelle.
Lue lisää »
EU-liput ja Agenda 2030 -tavoitteet

Fingo toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Suomen uuden Sustainable Europe – Sustainable Future -EU-puheenjohtajakausiohjelman. Jo ohjelman nimi kertoo, että kestävyys on Suomen puheenjohtajakauden läpileikkaava teema. Pintaa raaputtamalla ohjelmasta löytyy myös kehitettävää, jotta Suomen kaudella EU:sta tulee nykyistä reilumpi ja kestävämpi.
Lue lisää »