Tässä ovat kolme digitaalisen oppimisen suurinta trendiä maailmalla: virtuaalitodellisuus, värkkäämiskulttuuri ja analytiikka kasvattavat suosiotaan digioppimisen parissa.
Miten kääntää ilmastonmuutos, pakolaisuus, maailman eriarvoisuus ja muut jättiongelmat opetuksen kautta ymmärrettäviksi? Miten juurruttaa Agenda 2030:n tavoitteet ja globaalikasvatus omaan työhön ja koko työyhteisön arkeen? Koulutuksessa syvennetään tietoja ja taitoja kestävän kehityksen tavoitteista yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa.
Suomen Lähetysseura on kehitysyhteistyöllään mm. edistänyt lasten lukutaitoa, vahvistanut kansalaisyhteiskuntaa naisten verkostoilla ja edistänyt terveystietoa.
Suomen kirjastoseura toteutti ulkoministeriön tuella vuosina 2012-2017 kehitysyhteistyöhankkeen Namibiassa ja Tansaniassa. Kirjastot ja kehitys -hankkeessa parannettiin kohdemaiden kirjastojen tietoyhteiskuntavalmiuksia ja annettiin ICT- ja tiedonhankintakoulutusta yli 20 000 käyttäjälle.
Suomen Baptistikirkko (SBK) on tukenut Sierra Leonen pohjoisessa provinssissa neljän alakoulun työtä yhteistyökumppanin BCSL (Baptist Convention Sierra Leone) kanssa.
Hankekoulujen opettajat arvioivat jälkikäteen hanketoimintojen tukeneen lasten oppimista ja etenkin lasten motivaatio parani. Lisäksi oppilaiden lukutaito parani vuoden aikana huomattavasti.
Vuosina 2015–2017 ohjattiin 946 toiminnallista työpajaa nuorille peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa lapsen oikeuksista, kehityskysymyksistä ja aktiivisesta kansalaisuudesta.
KUA on kyennyt vastaamaan nopeasti äkillisiin koulutustarpeisiin kriisiolosuhteissa, esimerkiksi maanjäristyksen koettelemassa Nepalissa, ebolan aikana Liberiassa, Rohingya-pakolaiskriisin aikana Bangladeshissa sekä Ugandassa pakolaiskriisin aikana.