Fingolaiset toimivat aktiivisesti eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestössä CONCORDissa tänäkin vuonna. Mutta mitä ihmettä siellä oikein tehdään? Kysyimme asiantuntijoiltamme.
Jäsenmaat, Euroopan komissio ja parlamentti hyväksyivät viime viikolla EU:n uuden NDICI-rahoitusvälineen. Kahden ja puolen vuoden neuvottelujen aikana väline kutistui hiukan ja viime metreillä maahanmuuttopoliittiset intressit kurottivat osaksi välinettä.
Suuri osa kehittyvien maiden väestöstä on nuoria. On aika suunnata huomio väestörakenteen mahdollisuuksiin Afrikan tulevaisuuden kannalta, kirjoittaa kenialainen innovaatioasiantuntija Lynda Kigera.
Marraskuun lopulla julkaistu EU:n kolmas ulkosuhteiden tasa-arvosuunnitelma (GAP III) sisältää kunnianhimoisia tasa-arvotavoitteita. Seuraavaksi tarvitaan kiireesti tavoitteiden toimeenpanoa, kirjoittaa Fingon asiantuntija Anne Peltonen.
EU:n uudet suunnitelmat lisätä entisestään yksityistä rahaa ja lainaa kehitysrahoitukseen voi jopa vaikeuttaa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista, kirjoittaa kehitysrahoituksen asiantuntija Jan Van de Poel.
Koronapandemia ja järjestöjen merkitys kestävän kehityksen edistämisessä – esimerkiksi nämä teemat nousivat esiin EU:n kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilaisen ja kehitysjärjestöjen webinaarissa. Fingon järjestämään tilaisuuteen osallistui lähes 90 henkilöä.
Kehitysyhteistyöstä viestimiseen liittyy aina hankalia eettisiä kysymyksiä. Mutta mitä järjestön työstä pitäisi kertoa ihmisille poikkeustoloissa, pohtii Interpedia-järjestön tiedottaja Marja Utela.
Mikä on vihreän kehityksen ohjelma ja miten ohjelman eri paketit edistyvät? Fingon ilmastotyön asiantuntija Enni Kallio vastaa kysymyksiin European Green Dealista.
Vihreän kehityksen ohjelma on Euroopan komission keskeinen tapa toteuttaa YK:n Agenda2030 kestävän kehityksen toimintaohjelmaa. On tärkeää, että EU edelläkävijänä edistää oikeudenmukaista, vastuullista ja kokonaisvaltaista kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti.