Suomen osallistumista Agua Zarcan patohankkeeseen on parjattu julkisuudessa sylikaupalla. Kolikolla on kuitenkin myös toinen puoli, kirjoittaa Tapio Wallenius.
Suomalainen rahoittaja seuraa hollantilaista päärahoittajaa FMO:ta, joka ilmoitti lopettavansa kaiken toimintansa Hondurasissa "jatkuvien väkivaltaisuuksien" vuoksi.
Ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murha on järkyttävä, mutta kehityspoliittisia syitä hankkeesta jättäytymiseen ei tässä vaiheessa ole, kertoo kehitysministeri Kepalle.
Kony 2012 -kampanja on saanut Yhdysvaltain senaatin tukemaan ja Afrikan unionin lähettämään lisäjoukkoja sotarikollisen Joseph Konyn pidättämiseksi. Vastaavaa kampanjaa voisi koittaa Miguel Facusséen, joka hallitsee Hondurasissa huumerahoillaan koko maan politiikkaa, kirjoittaa Toni Sandell.
Keski-Amerikan maa halajaa suopeaa sijoitusilmastoa ja talouskasvua mallikaupungeilla, jotka olisivat irrallaan valtiosta. Hankkeen perustuslaillisuudesta kiistellään, samoin sen banaanivaltioluonteesta.
Hondurasin presidentti joutui perumaan osallistumisensa EU:n ja Latinalaisen Amerikan huippukokoukseen, kun Latinalaisen Amerikan maat toisensa perään vahvistivat, etteivät ne suostu istumaan samaan neuvottelupöytään hänen kanssaan.
Vallankaappaus merkitsi Hondurasin ihmisoikeuksille samaa kuin kossupullon korkin aukaisu vuosia raittiina olleelle alkoholistille: tästä se vain pahenee.
Nicaraguan rajan tuntumassa Hondurasin vallankaappausta edustavat armeijan tiesulut. Maailmalla kaappauksen ytimessä olevaa perustuslakikiistaa on käsitelty ylimalkaisesti.