Uutinen

Ylen hyvä tuotti 510 000 €

Leena Laine-Väisänen
6.6.2002

Viime sunnuntaina päättynyt YLEn, Suomen Unicefin, Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Punaisen Ristin yhteinen Ylen Hyvä-kampanja tuotti yhteensä arviolta 510 000 euroa. Varoja kerättiin TV2:n suoran tv-lähetyksen puhelinarpajaisilla, radion Sävellahjassa sekä Ylen suomen- ja ruotsinkielisten tv- ja radiokanavien muissa keräysohjelmissa, lipaskeräyksillä sekä keräyspuhelimien ja -tilien avulla.

Viimeperjantaisen TV2:n Apua Afrikkaan -ohjelman puhelinarpajaisten pääpalkinnot, kaksi henkilöautoa, voittivat Ritva Tupaoja Nurmeksesta ja Riitta Loponen Kotkasta. Maailmanympärimatkan saivat Eija Partanen Huittisista, Tuula Saarikallio Mynämäeltä ja Marjatta Bärlund Helsingistä. Kapkaupungin matka osui Katariina Eerolalle Kotkaan, Sakari Kurjelle Naantaliin, Sirkka Lukkarille Korholanmäelle, Kirsi Hietaselle Helsinkiin, Arvo Turuselle Lieksaan ja Riitta Välimäelle Turkuun.

Apua Afrikkaan -keräysohjelman suosio yllätti sekä järjestäjät että operaattoreina toimineet Soneran ja Song Networksin. Suoran tv-lähetyksen aikana klo 21-24 sekä arpajais- että keräyspuhelinnumerot tukkeutuivat pahasti eivätkä kaikki soittajat valitettavasti onnistuneet pääsemään läpi.

Ylen Hyvä -keräyksellä saadut varat suunnataan kolmen järjestön aids-projekteihin 15 eteläisen Afrikan maassa, joiden väestöstä noin 28 miljoonaa on hiv-tartunnan saaneita. Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti ja Suomen Unicef kanavoivat saadut varat mm. valistustyöhön ja kampanjointiin aidsin ehkäisemiseksi ja asenteiden muokkaamiseksi, tukeen aidsin takia orvoksi jääneille lapsille ja odottaville äideille sekä paikallisten yhteisöjen omien voimavarojen tukemiseen jäsentensä auttamiseksi.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestetyn, YLEn ja Suomen kolmen suurimman avustusjärjestön yhteisen kampanjan rahallinen kokonaistuotto oli asetettujen tavoitteiden mukainen. Kampanja onnistui myös viestinnällisesti, runsaan televisio- ja radio-ohjelmiston sekä aihetta käsittelevien lehtikirjoitusten ansiosta eteläisen Afrikan hiv/aids-katastrofi tuli laajasti suuren yleisön tietoisuuteen.

Ylen Hyvä järjestetään myös ensi vuonna, seuraavan kampanjan aihe ja keräyskohde julkistetaan syksyllä.

Lisätietoja:
Riikka Kämppi, Ylen Hyvä koordinaattori
GSM 040 572 9733; riikka@ylenhyva.net
Leena Laine-Väisänen, Ylen Hyvä tiedottaja
(09) 1480 3534; leena.laine-vaisanen@yle.fi