Uutinen

YK:n apulaispääsihteeri: Afrikan talouskasvua on jaettava tasaisemmin

Afrikan talouskasvu ei edelleenkään heijastu köyhyyden vähenemisenä, totesi kaikkein köyhimpiä maita edustava YK:n apulaispääsihteeri.
Sanna Jäppinen
12.9.2007

Vaikka moni Afrikan maista on viime vuosina nauttinut tasaisesta talouskasvusta ja niihin on virrannut ulkomaisia investointeja, ei köyhyyden vähentämisessä ole edistytty merkittävästi, YK:n apulaispääsihteeri Cheikh Sidi Diarra totesi. Esimerkiksi ulkomaiset investoinnit keskittyvät lähinnä maihin, joilla on runsaasti louhittavia luonnonvaroja.

Diarra valittiin heinäkuussa apulaispääsihteeriksi ja korkean tason edustajaksi vastamaan vähiten kehittyneistä maista, ja hän piti ensimmäisen tiedotustilaisuutensa YK:n päämajassa New Yorkissa 11. syyskuuta, UN News uutisoi.

Apulaispääsihteeri muistutti, että kaikkein köyhimmissä maissa asuu 760 miljoonaa ihmistä, ja heistä puolet elää äärimmäisessä köyhyydessä. Kaikkein kehnoin tilanne on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, jossa on 34 maailman 50:stä vähiten kehittyneestä maasta.

Diarran mukaan teollisuusmaiden on kannettava kortensa  parantamalla köyhien maiden infrastruktuuria ja laajentamalla niiden vientikauppaa. Apulaispääsihteeri  lupasi itse keskittyä työssään edistämään erityisesti hyvää hallintoa, jota hän pitää yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen kulmakivenä.

Lisää tietoa aiheesta