Uutinen

World Visionin rakennustalkoot Nicaraguassa

Tiina-Maria Levamo
20.9.2000

Tule mukaan talkoisiin! Rakennetaan 50 taloa Nicaraguaan!

Nicaraguassa sattui heinäkuussa kolme maanjäristystä, jotka jättivät yli 500 perhettä kodittomiksi. Järistyksessä tuhoutui myös Suomen World Visionin tukemien kummiopiskelijoiden koteja.

Velkaantuneessa, köyhässä Nicaraguassa lähes puolet väestöstä elää alle dollarilla päivässä. Maanjäristyksen sattuessa heiltä romahtaa kodin mukana koko elämäntyö. Miten päästä pois muovipressujen alta uuteen kotiin?

Heinäkuun järistysten aiheuttamat aineelliset vahingot olivat merkittävät: yli 500 köyhän perheen koti tuhoutui täysin ja noin 2000 kotia osittain. Lisäksi puhelin- ja tieyhteyksiä vahingoittui ja sähkön-ja vedenjakelussa oli ongelmia.

Useat kylät jäivät saarroksiin, koska vuorten rinteiltä vieri suuria järkäleitä teille. Onneksi henkilövahingot jäivät tällä kertaa vähäisiksi. Seitsemän ihmistä kuoli ja joitakin satoja loukkaantui.

World Vision Nicaragua toimitti heti katastrofin tapahduttua ruokaa, juomavettä ja huopia järistysten uhreille Masayan ja Granadan ympäristössä.

Nyt on aika rakentaa perheille uusia koteja, jotta elämä jatkuisi, lapset pääsisivät takaisin kouluun ja vanhemmat peltotöihin.

Haastamme sinut mukaan talkoisiin! Autetaan yhdessä 50 köyhää perhettä uuteen, entistä kestävämpään kotiin!

Talojen perustukset rakennetaan järistyksenkestäviksi ja niihin laitetaan sementtilattia ja peltikatto. Seinät rakennetaan puoleenväliin, joten yläosa jää perheiden itse kustannettavaksi. He osallistuvat talkoisiin myös rakentamalla talonsa itse, rakennusmestarin ohjauksessa.

Yhden talon rakennuskustannukset ovat 7000 markkaa. Elokuun lopulla alkanut kampanjamme on jo saanut kymmenen talon rakentamisvarat kasaan. Jokaista tukimarkkaa kohti voimme saada ulkoministeriöltä neljä markkaa kartuttamaan hankkeen kassaa!