Uutinen

Wolfowitz: Maailmanpankille tiukempi linja korruptioon

Maailmanpankin pääjohtajan mukaan pankin asenne korruptiota kohtaan on ollut löysä aivan liian kauan.
Janne Hukka
7.2.2006

Maailmanpankin pääjohtaja Paul Wolfowitz ilmoitti pankin ottavan vastedes jyrkän linjan korruptoituneisiin hallituksiin ja viranomaisiin, joiden kanssa se on yhteistyössä. Uusi linjanveto tulee samaan aikaan kun pankki peruu 250 miljoonan dollarin (208 miljoonan euron) edestä lainoja Keniaan maan hallituksen korruptioskandaalin takia.

Wolfowitz sanoi pankin kaikkiin toimistoihin lähetetyssä puheessa, että henkilöstön tulee toimia päättäväisesti ja energisesti korruption vastaisessa kamppailussa, BBC kirjoittaa.

Wolfowitz muistutti myös siitä, että muutos ei tule olemaan helppo. Vaikka pankki onkin tietoinen muutamista sisäisistä korruptiotapauksista, todellinen ongelma on maissa, joiden kanssa pankilla on yhteistyötä.

Wolfowitz sanoi, että järjestö ei ole tunnustanut korruptiota ongelmaksi puoli vuosisataa kestäneen toimintansa aikana, Reuters raportoi.

"Tiedän kuinka hankalia nämä ongelmat ovat. Niihin ei ole olemassa mitään ihmeratkaisua. Toivomme kuitenkin, että toimenpiteet tulevat tekemään maiden instituutioista vahvempia," Wolfowitz sanoi.

Hän myös toivoo Maailmanpankin voivan tukea tätä työtä myönteisellä kannustuksella.

Vaikka pankki onkin perunut Kenialle luvatut viisi lainaa viimeaikaisen korruptioskandaalin vuoksi, on se myös myöntänyt maalle varoja korruption vastaiseen kamppailuun uuden lainan muodossa.

Lisää tietoa aiheesta