Uutinen

WEF kehottaa Afrikkaa kehittämään infrastruktuuriaan

Maailman talousfoorumi (WEF) kannustaa Afrikan valtioita panostamaan infrastruktuurin kehittämiseen, jotta esimerkiksi kauppa- ja koulutusuudistukset toimivat halutulla tavalla.
Janne Hukka
6.2.2006

Viime viikolla päättynyt Maailman talousfoorumin kokous Sveitsin Davosissa kehotti Afrikan valtioita panostamaan teiden, varastotilojen ja kauppapaikkojen rakentamiseen, jotta maanosa voisi kehittyä kestävästi.

Kokouksen osanottajat sanoivat Afrikan kehittämisen vaikeuden johtuvan pitkälti puutteellisen tai täysin olemattoman infrastruktuurin tuottamista ongelmista. Ilman toimivia rakenteita kauppapoliittisista uudistuksista tai koulutusjärjestelmän kohentamista ei saada irti haluttua hyötyä.

Kokouksen mukaan infrastuktuurin heikkous ilmenee erityisesti valtioiden kyvyssä taistella nälänhätää vastaan.

Afrikan kumppanuusohjelma Nepadin (New Partnership for Africa's Development) puheenjohtaja Firmino Mucavele arvioi, että noin kolmasosa mantereen tuottamasta ruoasta pilaantuu vuosittain puutteellisten varastotilojen ja elintarvikkeiden kalliiden kuljetuskustannusten takia, AllAfrica raportoi.

Hän totesi uutistoimiston haastattelussa parempien tieverkostojen ja kauppapaikkojen antavan monille maanviljelijöille tilaisuuden ylimääräisen sadon myymisen ja näin parannuksen elintasoonsa. Mucavele vetosikin yksityisen ja julkisen sektorin rahoittajiin, joiden apua mantereen viljelijät tarvitsevat rakenteiden kehittämisessä.

"Maanviljelijät voivat kohentaa tulojaan 45 prosentilla, jos infrastruktuuri on kunnossa. Vasta sitten inhimillinen liiketoiminta voi alkaa", hän sanoi.


Lisää tietoa aiheesta