Uutinen

Wangari Maathai käynnisti maailmanlaajuisen puunistutuskampanjan

Kenialainen nobelisti Wangari Maathai innosti ihmisiä UNEPin maailmanlaajuisiin puunistutustalkoisiin Nairobin ilmastokokouksen yhteydessä.
Sanna Jäppinen
13.11.2006

Ilmastonmuutosta yritetään suitsia kansainvälisin neuvotteluin ja sopimuksin, mutta myös tavallisella kansalaisella on mahdollisuus toimia.

"Tähän voi osallistua jokainen", totesi kenialainen pitkän linjan ympäristöaktiivi ja nobelisti Wangari Maathai käynnistäessään globaalit puunistutustalkoot.

"Kuka tahansa voi kaivaa kuopan, pistää puun kuoppaan ja kastella sitä - ja jokaisen on pidettävä huolta siitä, että puu, jonka hän istuttaa, selviytyy", Maathai sanoi Africastin uutisen mukaan.

"Billion Tree Campaing" käynnistyi 9. marraskuuta Nairobissa pidettävässä YK:n ilmastokokouksessa, ja nimensä mukaisesti kampanjan tavoitteena on istuttaa vuosittain miljardi puuta hillitsemään ilmastonmuutoksen seurauksia.

Kampanjaa koordinoi YK:n ympäristöohjelma UNEP, ja se on avoin kaikille: yksittäisille ihmisille, kouluille, järjestöille, yrityksille, viranomaisille ja hallituksille. Kampanjan verkkosivuille päivittyy jatkuvasti, minkä verran puita on luvattu istuttaa.

Maathai sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2004 tunnustuksena työstään Green Belt Movement -kansalaisjärjestössä. Afrikan ensimmäinen naistohtori ja -nobelisti on toiminut Keniassa vuosia aktiivisesti puunistutuksen ja kestävän kehityksen puolesta.

Lisää tietoa aiheesta