Uutinen

VillageLife-palvelu houkuttelee nuoria kehitysyhteistyöhön

Suomen Lähetysseuran VillageLife-palvelu havainnollistaa käyttäjälle tehtyjen lahjoitusten vaikutusta avustuskohteissa.
Jari Nousiainen
31.1.2005

Perjantaina 28.1. avattu VillageLife kerää lahjoituksia Suomen Lähetysseuran avustuskohteisiin. Sivustolla on avoinna mallikyliä, joiden tilanteet ja mahdolliset avustuskohteet on koottu Lähetysseuran yhteistyömaista. Kun käyttäjä tekee lahjoituksen, näkyy vaikutus lahjoituskohteen edistymisenä saman tien.

Kuva: VillageLife-kylä.
Avustuskohteiksi on tarjolla esimerkiksi erilaisia rakennuksia kuten sairaala ja koulu, vesijohtoja sekä rokotustarvikkeita. Palveluun voi myös tutustua tekemättä lahjoituksia. Kylien kautta saa tietoa kyseisistä maista ja sikäläisistä ihmisistä.

VillageLife-palvelun kautta annetut lahjoitukset käytetään Lähetysseuran todellisissa avustuskohteissa käyttäjien osoittamia tarkoituksia mukaillen. Esimerkiksi koulun rakentamiseen lahjoitetut rahat käytetään koulutuksen kehittämiseen kohdemaissa.

VillageLifen kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Suomen Lähetysseuran johtajan Seppo Rissasen mukaan VillageLife on kehitysyhteystyön esittelyä nuorille näille tutuilla välineillä. "Aasian-katastrofin jälkeen olemme nähneet, miten myös nuoret ovat halukkaita auttamaan", Rissanen totesi. Palvelun ulkoasu onkin hieman tietokonepelimäinen, mutta toisaalta se on myös yksinkertainen ja selkeä.

Lisää tietoa aiheesta