Uutinen

Väyrynen ja hallituskumppanit sanasodassa

Paavo Väyrysen mukaan hallituskumppanit toimivat nyt toisin kuin puhuvat. Myös Elisabeth Rehn on huolissaan Suomen kansainvälisestä maineesta, jos kehitysyhteistyövaroja leikataan.
Esa Salminen
20.8.2009

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen arvostelee Hufvudstadsbladetille kovin sanoin vihreiden ja RKP:n linjaa kehitysyhteistyötä kohtaan meneillään olevissa neuvotteluissa vuoden 2010 budjetista.

Väyrysen mukaan on kiinnostavaa, että puolueet, jotka ovat puheissa olleet voimakkaimmin kehitysavun puolella ovat nyt ensimmäisinä ajamassa leikkauksia. Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki ja Eurooppa-ministeri Astrid Thors (r.) ovat ilmaisseet tukensa kehitysyhteistyövarojen leikkaussuunnitelmille.

"Sinnemäki ei tiedä mistä puhuu, hän ei ymmärrä mitään", Väyrynen sanoi Hufvudstadsbladetille 19. elokuuta. "Ja mitä Thors yrittää voittaa? Että hän saa lisää rahaa omaan budjettiinsa!"

Väyrysen mielestä apupotista ei saisi leikata euroakaan, jos Suomi aikoo pitää kiinni lupauksestaan Euroopan unionille.

Suomen kansainvälisestä maineesta on huolissaan myös Elisabeth Rehn (r.). Rehn sanoi haastattelussa MTV3:lle, että ajatus siitä, että Suomi leikkaisi kehitysapuaan 140 miljoonalla eurolla niin kuin julkisuudessa on uumoiltu, tuntuu hänestä pahalta.

Rehnin mukaan tämä "istuu huonosti" Suomen pyrkimyksiin päästä YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi vuosina 2013-14.

Lisää tietoa aiheesta