Uutinen

Valokuvatempaus kiinnosti kansanedustajia: Kehitys on noussut politiikan ytimeen

Poseeraa parempi maailma -kampanjan keräämistä valokuvista kootun näyttelyn julkistustilaisuudessa kansanedustajat lupasivat tukea kehitysyhteistyölle.
Jari Nousiainen
7.9.2005

Kuva: Kansanedustajat katsovat Poseeraa parempi maailma -kuvaesitystä (Kuvaaja: Mika Railo

Kansanedustajat Susanna Rahkonen (sd.), Antti Kaikkonen (kesk.), Aila Paloniemi (kesk.), Ben Zyskowicz (kok.), Christina Gestrin (r.), Mikko Immonen (vas.), Rosa Meriläinen (vihr.), Janina Andersson (vihr.) ja Anni Sinnemäki (vihr.) tutustuivat Poseeraa parempi maailma -kuvaesitykseen.

Huhtikuussa aloitettu Poseeraa parempi maailma -kampanja on kerännyt yli 4 200 valokuvaa, joissa kansalaiset lähettävät köyhyyden vastaisen viestinsä suomalaisille kansanedustajille. Kuvista on koottu multimediaesitys, joka tästä päivästä alkaen pyörii eduskunnassa muistuttamassa kansalaisten halusta auttaa köyhimpiä maita.

Näyttelyn julkistamistilaisuudessa eduskunnassa puhunut SDP:n kansanedustaja Susanna Rahkonen sanoi valokuvien osoittavan, että "kansalaisia kiinnostaa se, että maailma olisi parempi paikka". Hänen mielestään on selvää, että Suomen on otettava vastuuta kehitysmaiden auttamisesta. "Niillä, joilla on eniten voimavaroja, on suurempi vastuu."

"Siitä voi olla tyytyväinen, että kehityspolitiikka on tullut politiikan ytimeen, ja siitä voidaan keskustella", kommentoi Vihreiden Anni Sinnemäki kampanjan merkitystä. "Eduskunnassa keskustellaan enemmän kehitysyhteistyöstä kuin koskaan", vakuutti myös Keskustan Aila Paloniemi. Asia on tärkeä pitää esillä, sillä se jää helposti taka-alalle "jos emme koko ajan ole huolissamme", hän jatkoi.

Rahkosen mielestä näyttely on erityisen tärkeä, koska "poliittinen paine syntyy vain sitä kautta, että kansalaiset keskustelevat". Poseeraa parempi maailma -kampanjaa Rahkonen pitää onnistuneena siksi, että mennessään kuvattavaksi ihmiset sitoutuvat vetoomukseen enemmän. Tällöin myös viestillä on enemmän painoarvoa.

Myös kuvia keräämässä ollut Vasemmistonuorten pääsihteeri Laura Tuominen piti kampanjaa virkistävänä vaihtoehtona banderollien kantamiselle. Hän uskoo uutuudenviehätyksen lisänneen tempauksen saamaa huomiota.

Lisää tietoa aiheesta