Uutinen

Uusi keskustelusivusto: Mikä on EU:n rooli maailmassa?

Uusilla Debate Europe -verkkosivuilla kansalaiset voivat keskustella Euroopan unionin tulevaisuudesta ja roolista maailmassa.
Sanna Jäppinen
30.3.2006

Euroopan komissio avasi 27. maaliskuuta Debate Europe -verkkosivuston, jonka tarkoituksena on kartoittaa kansalaismielipiteitä EU:n tulevaisuudesta. Keskustelufoorumi on osa laajempaa tavoitetta lähentää EU:ta ja kansalaisia ja muokata yleistä mielipidettä EU-myönteisemmäksi.

"Internetissä käytävä keskustelu on osa K-suunnitelmaamme, jossa K-kirjain merkitsee kuuntelemista, keskustelua ja kansanvaltaa. K-suunnitelma on komission panos EU:n tulevaisuutta koskevaan pohdintaan, jonka valtioiden ja hallitusten päämiehet katsoivat olevan tarpeen kesäkuussa 2005 Ranskan ja Alankomaiden hylättyä EU:n perustuslain kansanäänestyksessä", verkkosivustolla kerrotaan.

Sivustolla käytävien keskustelujen teemat ovat tällä hetkellä Euroopan taloudellinen ja sosiaalinen kehitys, käsitys Euroopasta ja EU:n tehtävistä sekä Euroopan rajat ja rooli maailmassa. Viimeisen teeman alla kaivataan mielipiteitä EU:n toiminnasta esimerkiksi kansainvälisen kaupan, ilmastonmuutoksen, turvallisuuden ja kehitysyhteistyön saralla.

Komission viestintästrategiasta vastaavan komissaari Margot Wallströmin nettipäiväkirjan mukaan kahden ensimmäisen päivän aikana sivustolle kertyi 1 500 kommenttia. Keskustelukieliä on 20.

Lisää tietoa aiheesta