Uutinen

Useat järjestöt keskittyvät lapsiin Maailma kylässä -festivaalilla

Janne Sivonen
7.5.2001

Useat kansalaisjärjestöt keskittyvät tämän vuoden Maailma kylässä -festivaalilla lapsiin ja nuoriin. Muun muassa Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU, Suomi-Venäjä-Seura, Kansainvälinen vapaaehtoistyö ja Dodo ovat rakentamassa tapahtumaan lasten aluetta, jossa on tarjolla monenlaista puuhaa lapsiperheille.

Kuva: Tommi Taipale

Shalas (heinämaja) -lastenteltassa ohjelma rakentuu venäläisen lastenkulttuurin ympärille. Pietarilaisten klovnien esitykset ja Balabai-yhtyeen perinneleikkisessiot, nukketeatteri, lauluhetket ja musiikkinumerot takaavat, että tekemistä ja näkemistä riittää koko päiväksi.

Teltassa lapset voivat askarrella opastetusti koruja, ukkeleita ja tuulihyrriä kierrätysmateriaaleista. Kumpanakin tapahtumapäivänä askarrellaan myös Romuhahmo Romulus, joka herää lopulta eloon ja osallistuu klovnien tanssiesitykseen.

Perheen pienempien festivaalipäivä huipentuu kello kuuden kyläkuminoihin, jossa lapset pääsevät kokeilemaan askartelemiaan rumpuja oikeiden rumpalien rinnalla.

Katso Shalas-teltan koko ohjelma.

Lasten alueella on esillä myös arkkitehti Mustafa Gyrlerin ja koululaisten rakentama pienoiskaupunki, joka on osa "Tila, koti ja ympäristö lapsen silmin" -tutkimushanketta.

Alueelle rakennettavien pienoistalojen mallina on yhteensä 80 lapsen tekemää kotiympäristöä kuvaavaa piirustusta ja näiden perusteella tehtyä pienoismallia. Näiden pohjalta festivaalialueelle rakennetaan lasten silmin nähty asuinalue, jossa on kymmenkunta pientä taloa ympäristöineen. Alueen suunnitelleet lapset maalaavat ja sisustavat talot ja rakentavat ympäristön.

Liikuntamahdollisuuksia tapahtumassa on trampoliineista kiipeilyseiniin, musiikkia tarjoaa
Loiskis-lastenmusiikkiorkesteri.