Uutinen

UNWTO: Afrikka nousuun turismilla

Afrikan matkailuteollisuudella voi olla keskeinen rooli vuosituhattavoitteiden saavuttamisessa, sanoo Maailman matkailujärjestön UNWTO:n pääsihteeri.
Janne Hukka
19.9.2006

Afrikan turismiteollisuudella menee lujaa. Mantereella vierailleiden määrä on noussut viimeisen viiden vuoden aikana huomattavasti muun maailman keskiarvoa nopeammin. Turistit eivät ole myöskään vältelleet matkustamista huolimatta kansainvälisistä kriiseistä tai luonnonkatastrofeista.

Vuosina 2000-2005 Afrikassa vierailevien määrä on kasvanut 28 miljoonasta 40 miljoonaan. Samanaikaisesti turismista saadut vuosittaiset tulot ovat yli kaksinkertaistuneet 21,3 miljardiin dollariin (16,8 miljardiin euroon), Europe Travel News raportoi.

Tämä tarkoittaa, että mantereelle on hakeutunut viiden vuoden ajan joka vuosi  5,6 prosenttia enemmän vierailijoita. Tämä luku on lähes kaksi kertaa suurempi kuin kansainvälinen keskiarvo.

"Valtava kasvu afrikkalaisessa turismissa osoittaa selkeästi se, kuinka sektorillamme on suuri potentiaali olla mukana alueemme kaupankäynnin ja kehityksen edistämisessä", YK:n alaisen Maailman matkailujärjestön UNWTO:n pääsihteeri Francesco Frangialli sanoi viime viikolla pidetyssä matkailuteollisuuden kokouksessa.

"Näin voimme olla huomattavana osana vuosituhattavoitteiden saavuttamisessa", hän lisäsi.

Frangialli totesi, että tämä on osittain osoitus matkailijoiden kypsymisestä. Matkustuskohteen tai alueen olosuhteiden muutokset eivät enää aiheuta välttämättä matkan peruuttamista, vaan pikeminkin muutetaan matkustusaikaa tai -kohdetta.

Afrikkalainen matkailusektori on myös laajentamassa tarjontaansa perinteisten rantalomien ulkopuolelle, AllAfrica raportoi.

Uusia tapoja houkutella ulkomaisia vierailijoita mantereelle ovat muun muassa erilaiset ekoturismin muodot, seikkailusafarit, vaelluslomat ja kameli- tai hevosretket.

Lisää tietoa aiheesta