Uutinen

Unicef lähettää vesisäiliöitä Vietnamin tulvien lapsiuhreille

1.10.2000

Tänään iltapäivällä Unicef lähettää keskusvarastoltaan Kööpenhaminasta 25 000 suurta vesisäiliötä katastrofiapuna Vietnamiin, Mekong-joen suiston tulvien uhreille.

Tulva-alueilla lasten henki on pahiten uhattuna, sanoo Unicefin paikallinen päällikkö, tanskalaissyntyinen Morten Giersing, joka juuri palasi arviointimatkalta kahteen alueen provinssiin. 168 kuolemantapausta on todettu. Näistä suurin osa on alle kahdeksanvuotiaita lapsia. Giersing pelkää lasten puolesta, koska tulva-alueella taudit leviävät nopeasti. Esimerkiksi ripulitapausten lukumäärä on noussut 150 prosenttia. Kun tulva laskee, on pelättävissä sekä kolera- että malariaepidemia. Ruoasta on puute jo nyt, ja tulevat kuukaudet ovat perheille rankkoja, sillä seuraavan kauden sato on jäänyt veden alle.

Vietnamin Unicef on toimittanut alueelle lääke- ja muuta tarvikeapua. Suomen Unicef tekee pitkäkestoista yhteistyötä Vietnamissa, ja välittää katastrofiavun tulvien lapsiuhreille. Lahjoitustili Merita 152930-87, viesti Vietnamin tulvat.