Uutinen

Tutkimus: suomalaiset kannattavat kehitysyhteistyötä

Ulkoministeriön teettämän tutkimuksen mukaan jopa 86 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä joko melko tärkeänä tai erittäin tärkeänä.
Esa Salminen
3.7.2006

Valtaosa suomalaisista kannattaa edelleen kehitysyhteistyötä. Vain neljä prosenttia Taloustutkimuksen tekemään tutkimukseen vastanneista oli sitä mieltä, että apua pitäisi antaa hyvin vähän tai ei lainkaan.

Kehitysyhteistyön ensisijaisina kohteina vastaajat pitivät luonnonkatastrofeista kärsineitä alueita, Afrikan maita ja pitkittyneistä kriiseistä kärsineitä alueita. Apua haluttaisiin suunnata ennen kaikkea terveydenhuoltoon ja väestökysymyksiin, opetukseen, vesihuoltoon sekä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämiseen.

Suurin osa vastaajista katsoi saavansa tarpeeksi tietoa kehitysyhteistyöstä ja kehitysmaista. Vastaajia kiinnostaa eniten tieto kehitysyhteistyömäärärahojen käytöstä ja Suomen yhteistyömaista sekä yleistieto kehitysmaista ja niiden ihmisten elämästä.

Tutkimus toteutettiin ulkoasiainministeriön toimeksiannosta touko-kesäkuussa 2006. Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhatta ihmistä eri puolilla maata.

Lisää tietoa aiheesta