Uutinen

Timo Lappalaisesta uusi toiminnanjohtaja

Kepan uudeksi vt. toiminnanjohtajaksi valittiin teologian maisteri Timo Lappalainen, 45. Antwerpenin merimieskirkossa ja Lontoossa sijaitsevassa kansainvälisessä merenkulkualan säätiössä työskennellyt Lappalainen johtaa Kepaa näillä näkymin vuoden loppuun.
Ilona Niinikangas
15.1.2005

Kuva: Kepan uusi toiminnanjohtaja Timo Lappalainen (Kuvaaja: Tuomo Tarvas)
"Talo elää tavallaan. Toimintasuunnitelmat on jo lyöty lukkoon eikä minun taholtani ole luvassa ole mitään suuria mullistuksia", kertoo Lappalainen. "Kepan viisivuotisstrategian päivitys ja ulkoministeriön teettämä evaluointi ovat vuoden merkittävimpiä tapahtumia, jotka luotaavat Kepan linjaa pitkälle tulevaisuuteen. Varsinkin Kepan ja ulkoministeriön suhdetta pitää pohtia aika tarkkaan. Tulevatko toimeksiannot jäsenjärjestöitä vai olemmeko pelkkiä virkamiesten käsikassaroita."

Merenkulkijoiden edunvalvonnasta vastannut Lappalainen haluaa sitouttaa jäsenjärjestöt entistä tiiviimmin Kepaan. "On hirveän tärkeätä saada jäsenjärjestöt ymmärtämään, että hekin voivat toimia osana Kepaa. Yhteistyöjärjestö on paljon muutakin kuin pelkkä sihteeristö."

Kuorolaulua, musikaaleja ja matkustamista rakastava perheenisä uskoo viihtyvänsä uudessa työssään. "Pidän matkustamisesta, ja monet Kepan kohdemaista ovat tulleet tutuiksi edellisten työpaikkojen myötä."