Uutinen

Tehokkuutta apuun: kehitysyhteistyö 2.0

Devex.com yhdistää kehitysyhteistyön asiantuntijat, rahoittajat ja erilaiset hankkeet Facebookin tutuksi tuomin keinoin.
Jari Nousiainen
20.2.2009

Haluaisitko tarjota teknistä asiantuntemusta Afrikan kehityspankin rahoittamaan vesi- ja sanitaatiohankkeeseen Sambiassa, tai tarvitseeko järjestösi omaan hankkeeseensa kokenutta asiantuntijaa vaikkapa maatalousasioissa? Devex.com on ratkaisu.

Kehitysyhteistyön ammattilaisten yhdistäminen on Washington DC:ssä toimivan Development Executive Groupin perustaman devex.com-verkostosivuston panos kansainvälisen kehitysyhteistyön tehostamiseksi ja kehitysyhteistyöyhteisön luomiseksi, kirjoittaa Foreign Policy -lehti.

"200 miljardin dollarin globaalista rahoituksesta muutama prosenttikin on kuin perustettaisiin toinen Gatesien säätiö", luonnehtii Devexin perustaja Raj Kumar sivustonsa mahdollisia tehokkuusvaikutuksia Foreign Policy -lehden artikkelin mukaan.

Facebookin ja muiden yhteisöpalveluiden tapaan toimivalla sivustolla on tällä hetkellä yli 100 000 kehitysyhteistyön ammattilaisen profiili ja noin 28 000 meneillään olevaa tai tulevaa kansainvälistä hanketta. Mukana ovat suurimmat rahoittajat, merkittävimpänä Maailmanpankki yli 20 000 hankkeella, mutta sivuston tietokannasta löytyy myös yksittäisten avunantajamaiden omia hankkeita.

Lisää tietoa aiheesta