Uutinen

Suomelta apua Keski-Amerikan nälänhätään

Erja-Outi Heino
20.9.2001

Ulkoasiainministeriö on myöntänyt kaksi miljoonaa markkaa Keski-Amerikassa nälästä kärsivien avustamiseksi. Humanitaarinen apu annetaan Maailman elintarvikejärjestön (WFP) kautta.

El Salvadorissa, Guatemalassa, Hondurasissa ja Nicaraguassa kuivuus on vienyt sadon monin paikoin kokonaan, ja pienten maatilojen varassa elävät perheet ovat menettäneet toimeentulomahdollisuutensa.

YK:n mukaan jopa 1,6 miljoonaa ihmistä näkee alueella nälkää ja Guatemalassa on kuollut useita kymmeniä ihmisiä ruoan puutteen seurauksena. Vuonna 1998 alueella riehuneen pyörremyrsky Mitchin jäljiltä infrastruktuuria ei ole vielä saatu entiselleen. Tuolloin tulva huuhtoi monin paikoin viljelyalueilta hedelmällisen kasvukerroksen. Kahtena viime vuonna kuivuus on vaivannut kasvustoja ja useilla alueilla tuhonnut sadon kokonaan.

WFP on jo aloittanut ruoka-avun jakamisen nälästä kärsiville. Järjestön tavoitteena on välittää ruokaa kaikkiaan 365 000 ihmiselle, ja se laskee tarvitsevansa 16 500 tonnia lisää elintarvikkeita loppuvuoden välttämättömään ruokahuoltoon. Operaation kustannuksiksi on arvioitu 11,3 miljoonaa dollaria.

Lisätietoja ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosastolla antavat osastosihteeri Risto Lokka, 1341 6343, risto.lokka@formin.fi sekä tiedottaja Erja-Outi Heino, 1341 6379, erja-outi.heino@formin.fi


Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosaston tiedote 21.9.2001