Uutinen

Siirtolaisten rahalähetykset kotiin ehtyvät

Köyhistä maista tulleiden siirtolaisten kotimaihinsa lähettämät rahat vähenevät Maailmanpankin mukaan tänä vuonna 7-10 prosenttia.
Jim Lobe
20.7.2009

IPS -- Köyhät maat Euroopassa, Keski-Aasiassa, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa tulevat Maailmanpankin mukaan kärsimään eniten rahalähetysten ehtymisestä.

Maailmanpankki ennustaa kuitenkin, että rahalähetykset nousevat vuoden 2010 loppuun mennessä 225:een miljardiin euroon tämän vuoden 216:sta miljardista eurosta.

Kasvu voi kuitenkin olla uhattuna, jos tämänhetkinen taantuma on pidempi ja syvempi kuin nyt ennustetaan, ja jos siirtolaisten isäntämaiden rahayksiköt menettävät arvoaan.

Isäntämaat voivat myös reagoida poliittisesti työttömyyteen kiristämällä maahanmuuton sääntöjä, jolloin maahan pääsy vaikeutuu tai jo siellä olevien siirtolaisten on vaikeampi löytää työtä.

Maailmanpankin mukaan lähes kaikki suurimmat siirtolaisia vastaanottavat maat, kuten Yhdysvallat, Australia ja Englanti, ovat supistaneet siirtolaiskiintiöitä tai muulla tavoin vaikeuttaneet maahanmuuttajien oloja.