Uutinen

Sachs: Äärimmäisen köyhyyden lievittämiseen olisi varaa

Vuosituhattavoitteiden saavuttaminen ei ole kiinni rahasta vaan avunantajamaiden lupausten täyttämisestä, syyttää Jeffrey Sachs.
Jari Nousiainen
16.1.2006

Jos avunantajamaat toteuttaisivat lupauksensa, kymmeniä miljoonia henkiä säästyisi ja miljardit pääsisivät nauttimaan globaalin talouden hyödyistä, totesi YK:n erityisneuvonantaja ja Millennium-projektin johtaja Jeffrey Sachs Afrikan-vierailullaan Nairobissa.

"Maailman kyky jättää ihmiset kuolemaan on todella hämmästyttävä", Sachs kommentoi Reutersin uutisen mukaan. Hänen mielestään ei ole syytä odottaa liikoja rikkaiden maiden viime vuonna antamilta lupauksilta lisätä Afrikan apua 25 miljardilla dollarilla vuoteen 2010 mennessä eli kaksinkertaiseksi nykysummaan verrattuna.

Yhdysvaltojen Afrikkaan käyttämistä neljästä miljardista dollarista vain sentti sadasta dollarista eli kymmenestuhannesosa päätyy lopulta afrikkalaisille, Sachs totesi AllAfrican uutisen mukaan.

Millennium-projekti keskittyy Sachsin mukaan tänä vuonna erityisesti ruokaturvan parantamiseen ja perusinfrastruktuurin kuten vesihuollon ja terveyspalveluiden kehittämiseen.

Lisää tietoa aiheesta