Uutinen

Rytmejä, ruokaa ja riemua

Kepan tiedote
6.5.2003

Koko perheen Maailma kylässä -festivaali valtaa Kaisaniemen puiston 17.-18. toukokuuta. Viikonlopun ajan tarjolla on monipuolista ohjelmaa, johon on vapaa pääsy. Festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa.
 

Maailma soi, liikkuu ja viihdyttääFestivaalin esiintyjät tulevat monelta mantereelta ja monesta kulttuurista. Monen maailman tunnelmaa kylään tuovat muun muassa espanjalainen sirkuspunkkia soittava O Jarbanzo Nergo, perinteisen kuubalaisesti keinuttava Los Cumbancheros, eteläafrikkalainen hip hop -ryhmä Black Noise sekä guinealainen rumpu- ja tanssiryhmä Sembe. Kotimaisista esiintyjistä lavalle nousevat muun muassa Katri Helena, Bomfunk MC's, Gjallarhorn, Maija Vilkkumaa ja Pelle Miljoona ja Ylivoima.

Festivaalilla esittäytyy noin 150 kansalaisjärjestöä. Värikkäissä pisteissään järjestöt kertovat työstään kehitysyhteistyön ja monikulttuurisuuden puolesta. Alueelle nousee myös Lasten kylä pienemmille festivaalivieraille sekä Pyöräilykylä juhlistamaan valtakunnallisen pyöräilyviikon alkua. Lisäksi luvassa on työpajoja niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nälkä lähteeFestivaalin pääteemana oleva ruoka näkyy, tuoksuu ja maistuu. Ruokateemalle on omistettu erityisesti päälavan tuntumassa olevat Ruokamaailma ja Expo. Merkittävässä roolissa on yli 50 kansalaisjärjestön yhteinen Ruoka-aika-kampanja, joka tähtää nälän poistamiseen maailmasta.

Festivaalivierailla onkin oiva tilaisuus tehdä oma osansa reilumman ruokatalouden puolesta. Ruoka-aika-järjestöjen pisteistä saa kortteja, joita voi postittaa esimerkiksi ulkomaankauppaministerille tai kauppojen keskusliikkeille.


Lisätietoja festivaalista:
Kai Artes
Kepan tapahtumakoordinaattori
(09) 584 23 270, (040) 543 8979
kai.artes@kepa.fi

Milma Kettunen
Kepan tiedottaja
(09) 584 23 233, (040) 765 5542
milma.kettunen@kepa.fi


Lisätietoja ohjelmasta:
Timo Saari, tuottaja, Valparaiso, (09) 584 23 206, (050) 346 6359
valparaiso@surfeu.fi