Uutinen

Ruotsalaisjärjestöt: Kehy-määrärahojen taso on säilytettävä

Ruotsalaisjärjestöt vetoavat uusiin hallituspuolueisiin, jotta yksi prosentti kansantulosta säilyisi edelleenkin maan kehitysyhteistyömäärärahojen tasona.
Sanna Jäppinen
9.10.2006

Ruotsalaisjärjestöt jättivät 4. lokakuuta tuoreelle porvarihallitukselle vetoomuksen kehitysyhteistyön määrärahoista: taso olisi pidettävä samana kuin edellisellä hallituskaudella eli yhdessä prosentissa kansantulosta.

Neljä porvaripuoluetta ovat eri linjoilla kehitysyhteistyörahoituksen suhteen. Kristilliset ja kansanpuolue ovat luvanneet taistella yhden prosentin puolesta, samoin keskustapuolue - tosin tietyin varauksin.

Vetoomuksen pääkohteena onkin maltillinen kokoomus, joka on aiemmin eduskunnassa ilmoittanut kannattavansa kehitysyhteistyömäärärahojen laskemista.

"Vetoamme teihin, ettette pettäisi Ruotsin lupauksia köyhille maille. Ei ole ristiriitaista työskennellä kehitysavun laadun parantamiseksi ja samalla pysyä tiukkana siinä, että Ruotsi myöntää jatkossakin sadasosan bkt:stään kehitysapuun", järjestöt kirjoittivat.

Vetoomuskirjeen allekirjoitti 15 järjestöä, muun muassa kattojärjestö Forum Syd, Ruotsin Punainen risti, Pelastakaa lapset sekä Action Aid.

Lisää tietoa aiheesta