Uutinen

Rene Hooker valvoo Kepan projekteja Nicaraguassa

Kimmo Lehtonen
3.9.2000

Opettaja ja kasvatustieteisiin erikoistunut René Hooker Kain, 40, aloitti Kepan Managuan-toimiston varakoordinaattorina Nicaraguassa viime vuoden kesäkuussa.

Ennen Kepaa René työskenteli kolme vuotta Instituto para el Desarrollo y Democracia -järjestössä. Renén vastuualueena oli Nicaraguan Atlantin rannikon autonomisilla alueilla toteutettu hanke, jolla tuettiin kansalaisten osallistumista päätöksentekoon.

Hän antoi myös oman panoksensa suunnitelmaan, jonka avulla hahmotettiin koko automisen alueen tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Esitys valmisteltiin yhdessä alkuperäisväestön yhteisöjen edustajien ja kuntien viranomaisten kanssa ja luovutettiin autonomiahallinnon edustajille.

Hurrikaani Mitchin jälkeen muodostetussa kansalaisjärjestötoimijoiden koordinaatioelimessä René tutustui Kepaan ja sen työntekijöihin.

"Toimimme sen jälkeen Kepan kanssa yhteistyössä Atlantin rannikolla. Meillä oli samoja periaatteellisia lähtökohtia, kuten esimerkiksi pyrkimys toteuttaa köyhyyden vähentämiseen ja kansalaisten osallistumisen vahvistamiseen tähtääviä hankkeita."

Kepan varakoordinaattorina René vastaa Kepan kumppanuusohjelman toteutumisesta käytännön tasolla. Hänen tehtäviinsä kuuluu kaiken tarpeellisen organisatorisen ja teknisen avun kanavoiminen Kepan kumppaneille. Rene myös osallistuu työpajojen ja koulutuksen järjestämiseen ja arvioi yhdessä hankkeiden toteuttajien kanssa asioiden etenemistä.

René on kotoisin Atlantin rannikolta Laguna de Perlasista. "Olen kreoli, ja minussa virtaa monenlaista verta: Karibialle tulleiden mustien, englantilaisten, intiaanien ja mestitsien." Renén äidinkieli on inglés criollo, kreolienglanti ja espanjaa hän alkoi opiskella vasta 11-vuotiaana koulussa.

"Kyllä se joten kuten nyt jo menee."