Uutinen

Ranskalaiset pankit vetäytyvät veroparatiiseista

Jos veroparatiisiksi katsottu maa ei maaliskuun 2010 loppuun mennessä pääse OECD:n valkoiselle listalle, ranskalaiset pankit sulkevat siellä ovensa.
Esa Salminen
1.10.2009

Ranskan pankkien keskusliitto ilmoitti 1. lokakuuta, että ranskalaiset pankit sulkevat kaikki konttorinsa ja tytärpankkinsa maailman veroparatiiseissa, kirjoittaa uutistoimisto AP.

Kansainvälinen talous- ja kehitysjärjestö OECD ylläpitää niin sanottua harmaata listaa maista, jotka eivät ole allekirjoittaneet kansainvälistä sopimusta verotietojen avoimuudesta. Ranskalaiset pankit ovat AP:n tietojen mukaan yhdessä päättäneet vetäytyä kaikista niistä maista, jotka ovat listalla maaliskuun 2010 lopussa.

OECD:n veroparatiisilista on kaventunut viime aikoina, kun esimerkiksi Cayman-saaret, Itävalta, Sveitsi ja Monaco ovat päässeet siltä pois solmimalla vaaditun määrän tietojen avoimuuden sopimuksia. Ainakin Singapore pyrkii samaan kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Täysin läpinäkyviä maat eivät listalta pääsyn jälkeenkään välttämättä ole: esimerkiksi Monacon kahdestatoista tietojen avoimuuden sopimuksesta yhdeksän solmittiin toisten veroparatiisien kanssa.

Lisää tietoa aiheesta