Uutinen

Rahoituslaitokset yhdistävät voimansa korruptiota vastaan

Kansainväliset kehitysrahoituslaitokset käyvät Maailmanpankin johdolla yhä ponnekkaammin korruption vastaiseen taisteluun.
Sanna Jäppinen
27.2.2006

Maailmanpankki, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja muut kehitysrahoituslaitokset ovat esitelleet uuden strategian korruption vähentämiseksi, uutisoi BBC. Tavoitteena on jakaa nykyistä paremmin tietoa ja perustaa työryhmä, joka luo yhteiset raamit korruption vastaiselle taistelulle.

Erityisesti Maailmapankin pääjohtaja Paul Wolfowitz on pitänyt viime aikoina vahvoja puheenvuoroja korruption kitkemiseksi, ja pankki on nimennyt korruption "suurimmaksi yksittäiseksi esteeksi taloudelliselle ja sosiaaliselle kasvulle", BBC kirjoittaa.

Korruption vastaisen Transparency International -järjestön (TI) helmikuun alussa julkaistun vuosiraportin mukaan korruptio on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden aikana.

TI:n mukaan korruption takia erityisesti kolme terveyteen liittyvää vuosituhattavoitetta uhkaavat jäädä saavuttamatta: näitä ovat lapsi- ja äitiyskuolleisuuden vähentäminen sekä hiv/aidsin, malarian ja muiden vakavien tautien tartuntojen saaminen kuriin.

Lisää tietoa aiheesta